Suomi politiikka tänään

Minulla ja Extra-uutisilla oli ilo haastatella Arto Luukkasta 27.9.2021 Perussuomalaisten puoluetoimistolla Helsingissä. Haastattelu oli todella mielenkiintoinen ja ehdittiin käsitellä moniakin tärkeitä aiheita. Haastattelua on katsottavissa kolumnin lopussa.

Jalat maassa vaihteeksi

Mukavaa oli nähdä, että Artolla tuntui poliitikoksi olevan jalat hyvin maassa, ehkä hänen pappi tausta siihen osasyy mene ja tiedä. Virkistävää vaihtelua se kuitenkin on kun moni ura poliitikko tuntuu leijailevan pilvissä toimettomana ja hukassa ideologioidensa kanssa. Pilvissä sitä päätyy lopulta tuulen viemäksi ja silloin unohtuu helposti konkretia, joka on ainoa aito mittari sille miten asiat oikeasti ovat.

Puhuimme Arton kanssa vastuusta ja totesimme, että sekä kansalaisilla, että poliitikoilla on vastuu kannettavana koska kaikilla ei todellakaan ole asiat hyvin yhteiskunnasta varsinkaan nykypäivänä tai näillä näkymin tulevaisuudessakaan, jos samaa rataa jatketaan. Omasta mielestä suurin vastuu on kuitenkin selkeästi poliitikoilla ja suurten yritysten johtajilla koska he ovat kaikki suurin saappaisiin halunneet ja pyrkineet ja sitä kautta ovat myös syypäitä tästä pilaantuneen keiton keittämisestä. On sanomattakin selvää, että nämä ihmiset eivät ole tehneet riittävästi muuttamaan asioiden suuntaa ja kulkua vaan pikemminkin ovat tyytyväisiä siihen missä ollaan koska voivat rikastua tavallisia ihmisiä kyykyttämällä ja hyväksikäyttämällä.

Tiedämme toki, että poliitikoilla on paljon omia intressejä taustalla, eikä lahjonta ole mikään epätavallinen kanssakäymisen muoto tällä tasolla. Suursiivous onkin tarpeen korporaatioiden, politiikan, instituutioiden ja median kesken, jotka kaikki ovat suhteellisen vastuuttomia erityisesti rahan ja resurssien allokoinnissa ja käytössä.

Vastuu on kannettava

Ilman vastuuta mikään ei vaan muutu, se nyt vain on niin ja kun välttelemme vastuuta ja kuljemme itsekeskeistä tietä päädymme usein loppujen lopuksi vihaamaan toisiamme. Miksi saman maan tai mitkään ihmiset vihaavat toisiaan, onhan se käsittämätön ja sairas ajatus, mutta se on totta. Suvaitsevaisuus ei ole nyky yhteiskunnan vahvuus vaan pikemminkin kompastuskivi, joka estää meitä yhteisönä ratkaisemasta edessämme olevia laajamittaisia yhteiskunnallisia haasteita ja ongelmia.

Tässä minun lista suurimmista ongelmista ja haasteista:

 • Terveys (heikko vastustuskyky, paino ongelmat, riippuvuus lääkkeisiin)
 • Talous (holtiton varojen käyttö ja velkaantuminen, ei läpinäkyvyyttä tai uskottavuutta)
 • Koulutus (johtanut siihen, että kasvattaja on koulu siis valtio ei vanhemmat)
 • Työttömyys (työtä on yhä vähemmän ja elvytystoimenpiteet ovat toinen toistaan säälittävimpiä)
 • Yhteisöllisyys (luottamus, armollisuus, eettisyys ja auttaminen ovat kuihtuvia voimavaroja)
 • Ruoka (teollinen säilytys aineilla täytetty labra ruoka on korvannut orgaanisen aidon eettisesti tuotetun ruoan)Raha (kaiken korruption, ahneuden ja itsekeskeisyyden ydin sekä inflaatio sen sisällä kytevä virus)
 • Kulutus (ihmiset tukevat ja ihannoivat korporaatioita, isot toimijat ovat hienoa ja pienistä pitää olla kateellinen ja sylkeä heitä kohti kun eivät näe)
 • Vanhustenhoito (vanhoista ihmisistä ei välitetä vaan heidät laitetaan laitoksiin mätänemään) Materiauskollisuus (ihmiskunta mittaa elämän arvoa materiassa ja yhdistää sen onneen mikä on suuri illuusio)

Näitä kun vielä syvällisemmin miettii ei siis ole ihme, että osalla kansaa alkaa olla enemmän ja enemmän kanoja kynittävänä politiikan ja suuren yritysmaailman suhteen (olipahan aikakin).

Nuoret pitää saada esiin

Olemme Arton kanssa samaa mieltä siitä, että nuoret ovat erittäin tärkeässä roolissa yhteiskuntakehityksen kannalta koska heiltä on jo vedetty matto alta. Nuoria pitää siis tukea ja auttaa heitä ohjaamaan maailmaa kohti parempaa huomista ja politiikka on auttamatta yksi niistä osa alueista missä nuoria tarvitaan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että politiikassa on tälläkin hetkellä nuoremman sukupolven edustajia, joista pääministeri hyvä esimerkki sellaisesta nuoresta kyynisestä ja kylmästä johtajasta, joka työntää kansakuntaa kuilun partaalle, mutta miksi? Koska hän keskittyy hollywood politiikkaan, jossa mielikuvat ovat tärkeämpiä kuin konkretia. Marinille ulkonäkö, puheet, esiintymiset, status, mielistely ja pinnalliset asiat ovat tärkeämpiä kuin se mitä oikeasti saadaan konkreettisesti aidosti aikaan.

Vaikka Marin itse näkisikin itsensä eri tavalla tämä on se kuva, jonka hän on itsestään monelle Suomalaiselle jättänyt omien valintojensa kautta ja se kuva pysyy oli se sitten totta tai ei. Mikä vain ura olisi sopinut hänelle paremmin kuin politiikka ja hänestä toivonkin, että nuoret ottavat varoittavan esimerkin. Politiikkaan ei ryhdytä palkan, rahan, statuksen, vallan, suhteiden tai oman egon pönkittämisen takia vaan siksi, että määrätietoisesti pyritään ajamaan kansan etua ja edistämään maailman rakentavaa kehitystä.

Politiikka nykymuodossaan ei tunnu löytävän kestäviä ratkaisuja juuri mihinkään, miksi siis tarvitsisimme perinteisiä selkärangattomia Marinin ja Niinistön tapaisia poliitikkoja, jotka eivät millään tasolla harrasta läpinäkyvää toimintaa vaan välttelevät vastuuta aina kun mahdollista.

Tyhjiä puheita ja takinkääntöä on mielestäni viimeisen sadan vuoden ajan viljelty riittävästi ja ainakaan omalta osalta sitä ei voi enää suvaita, ei millään tasolla. Tarvitsemme politiikkaan ja maailmaan puhtaita sieluja, jotka ovat aidosti vahvoja ja valmiita kulkemaan Arton sanoin ’The Extra Mile’, ne tärkeät lisäkilometrit muiden kanssaihmisten puolesta.

Enemmän selkärankaa tarvitaan

Selvää tuntuu olevan se, että selkärankaa tarvitaan korvaamaan selkärangattomuus. Perinteiset puolueet etunenässä ajavat suurpiirteistä politiikkaa mikä on päivä päivältä selkeämpää ja härskimpää. Suuret asiat ovat pieniä tai lähes merkityksettömiä kuten rahan ja talouden hoitaminen ja pienet asiat kuten Marinin aamiastuki paisutellaan melkein ulko poliittiseksi ongelmaksi.

Poliitikot ovat toki aina harrastaneet silmänkääntötemppuja ja asioiden vähättelyä sekä kiertämistä, eikä sille näyttäisi olevan loppua näkyvissä, jos ei poliittinen kenttä pian uudistu radikaalisti. Arto painotti erityisesti varojen käyttöä ja miten oleellista se on, että Suomi ei ole EU:n ja suurmaiden uhrattava lammas, tilanne johon vuosikymmenien epäonnistunut politiikka on johtanut. Pelissä ei ole vain työt, raha ja vauraus vaan vaakalaudalla on myös meidän identiteetti ja perinteet sekä tietenkin yhteisöllisyys, joka on jo kauan ollut murtumispisteessä.

Julkisesta sektorista on tullut monsteri

Ikävintä kaikessa on se, että julkinen sektori ahmii itselleen entistä enemmän valtaa, sillä on sormet pelissä lähes joka asiassa, mitä ei voi missään mielessä pitää hyvänä asiana. Pahinta on se, että vaikka julkisen sektorin varat kasvavat niin holtiton varojen käyttö sen kuin jatkuu eivätkä ne, jotka aidosti apua tässä hetkessä tarvitsisivat kuten vähävaraiset pääse niistä nauttimaan.

Tässä se yksi ydinongelma mielestäni nyt onkin ja sen pohjalta kansan tulisi voimakkaasti vaatia poliittista muutosta, koska sellainen politiikka, joka tuomitsee vähävaraiset jatkuvaan kurjuteen on täysin epäonnistunut tärkeimmässä tehtävässä, heikkojen varjelemisessa. Älkää kansalaiset tätä unohtako ikinä koska se on rikos, jota ei voi antaa anteeksi.

Maa uuteen nousuun yhteisöllisyyden kautta

Arto selkeästi painotti yhteisöllisyyden tärkeyttä ja painoarvoa muutoksen tiellä. Yhdessä olemme enemmän ja voimme vaikuttaa asioihin rakentavasti kollektiivina. Lisäksi toisistaan huolehtiminen on lämpöä ei kylmyyttä kun sen oivaltaa ymmärtää, että se on sekä lahja, että mahdollisuus.

Itsekeskeisyys on nykypäivää, mutta se ei ole meille ihmisille hyvä asia, koska se ruokkii ahneutta ja ahneus taas sirpaloittaa arvomaailman tai sen mitä ikinä siitä on jäljellä. Pitkän päälle sillä ei ole mitään merkitystä miten rikas sitä on koska rikkailla ei ole muuta kuin rikkautensa ja sen mukana tuleva kylmyys ja kyynisyys (tämän olen monessa maassa itse todennut). Vähävaraisilla normaaleilla kaduntallaajilla, joilla ei ole juurikaan varallisuutta on monesti paljon merkityksellisempi elämä koska heillä on toisensa (tämä on myös mahdollista Suomessa vaikka nautimmekin omasta tilasta). He auttavat ihmisiä koska he asettavat kanssaihmiset etusijalle, he nauravat ja iloitsevat pienistäkin asioista, eivätkä tahdo pahaa kenellekään, ei heidän tarvitse. Tämä on arvokasta eikä sellaista pinnallista ja merkityksetöntä olemista ja asioiden ahnehtimista, jota rikkaat niin mielellään harrastavat.

Ehkä paras asia tässä ajassa, jota nyt elämme onkin se, että vähävaraisia on yhä enemmän ja eliittiä yhä vähemmän koska se sisällä hyvät ystävät piilee suuri mahdollisuus nimeltä yhteisöllisyys. Yhteisöllisyyden kautta ja avulla voidaan alkaa uudelleen kirjoittamaan yhteiskunnan käyttö manuaalia ja ottaa valta takaisin niiltä, jotka meitä ajanvietteekseen sortavat.


Videolähetys: Extrauutiset.

2 Comments

 1. Repena
  28.9.2021 16:28

  Yhteisöllisyyden kautta ja avulla voidaan alkaa uudelleen kirjoittamaan yhteiskunnan käyttö manuaalia ja ottaa valta takaisin niiltä, jotka meitä ajanvietteekseen sortavat.
  ********************
  Youtubesta kannattaa katsoa Ceauseskun viimeinen julkinen puhe ja oikeudenkäynti. Kansan ryöstöön tuli loppu…

  Oikeudenkäynti on erityisen hauska, kun aikaa ei kauheasti hukata vuosien valituskierteisiin ja asianajajien palkkioihin.

  Vastaa
 2. pöh
  28.9.2021 16:32

  Terveys kohtaan lisäisin pari asiaa.
  -Mielenterveysongelmat, niitäkin on koitettu lehdistössä laittaa ”long covidin” syyksi, mutta oikea syy on järjetön paniikin lietsominen.
  – Sitten on tutkimattomat ja hoitamattomat sairaudet. Olen kuullut paljon juttuja että esimerkiksi sydänkohtauksen saadessa ei suostuta menemään sairaalaan, koska ”sieltä saa koronan ja se tappaa kaikki”. Sitten kuollaan sydän ja verisuonitauteihin.
  Paniikin lietsominen ihmisiin on ollut todella vastuutonta, väittäsin melkeen että media ja poliitikot on syyllistynyt massamurhaan.
  Ja siihen en vielä laske edes ”rokotteista” aiheutuvia turhia kuolemia,.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top