Suomi valittiin ilmailujärjestö ICAO:n neuvostoon

Suomi valittiin 28.9.2019 Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n neuvostoon kaudelle 2019-2021.

Neuvosto käyttää järjestön ylintä päätösvaltaa ja sen merkitys ilmailun globaaleihin ratkaisuihin on suuri. ICAO:n yleiskokous on käynnissä Montrealissa Kanadassa.

Suomen edustajana neuvostossa aloittaa Samuli Vuokila, pitkän ICAO-kokemuksen omaava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin virkamies. Vuokila on taustaltaan lentokapteeni. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut pohjoismaisen yhteistyöryhmän varaedustajana ICAO:n neuvostossa.

Tämä on Suomelle merkittävä nimitys ja se antaa hienon mahdollisuuden kehittää ICAO:n toimintaa. Erityisen tärkeitä meille ovat ilmailun ympäristökysymykset sekä uuden teknologian käyttöönotto ja voimme nyt entistä aktiivisemmin vaikuttaa siihen, että ICAO:n rooli ilmailun kansainvälisten haasteiden ratkaisijana kasvaa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

ICAO:n yleiskokous äänesti 28. syyskuuta jäsenvaltioiden edustajat ICAO:n neuvostoon kaudelle 2019-2021. Suomi valittiin 36-jäseniseen neuvostoon.

Näen ICAO:n roolin erittäin tärkeänä kansainvälisessä siviili-ilmailussa. Olen ylpeä voidessani työskennellä turvallisen ja kestävän lentoliikenteen edistämiseksi, toteaa Samuli Vuokila.

Suomen valinta ICAO:n neuvostoon osuu erittäin tärkeälle ajanjaksolle. Esille nousevat ilmasto, ilmailun kyberturvallisuus ja uuden teknologian sekä innovaatioiden käyttöönotto. ICAO:lta tullaan edellyttämään huomattavasti dynaamisempaa otetta. Olemme mukana tässä vahvassa roolissa, painottaa ilmailujohtaja Pekka Henttu.

ICAO:n yleiskokous kokoaa yhteen 170 valtiota ja lukuisia kansainvälisiä järjestöjä 24.9.-4.10.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top