”Suomi vielä kaukana Ruotsin tilanteesta…” -siis harmoniasta?

Meille on juuri kerrottu, että Helsingin yössä liikkuu 150-päinen alaikäisten joukko, jonka taholta on syytä odottaa väkivaltaista käyttäytymistä. Huoleen ei kuitenkaan ole aihetta, koska ”Suomen ongelmat ovat vielä etäällä Ruotsin tilanteesta”. Niinpä muistelemme rohkean toimittajattaren raportointia viiden vuoden takaa kohulähiöistä Malmössä.

Suomalaisessa mediailmastossa vallitsevan ajattelun mukaan väkivaltarikollisuuden ja jonkin väestöryhmän korrelaation näkeminen on ollut pahimman luokan suvaitsemattomuutta, ja asiasta puhuvaa on heti siinä paikassa epäilty persuksi. Vaikenemisessa ja asioiden piilottamisessa ehdittiinkin kehittyä varsin taitaviksi, kunnes maanantaina (10.11.) kulissi kaatui: Helsingin Sanomat raportoi katuväkivallasta, ja siihen erikoistuneesta maahanmuuttajataustaisten nuorten dominoimasta joukosta.

Lohdutukseksi löytyi hokema, ettei Suomessa olla vielä niin pitkällä kuin Ruotsissa. -Ja TV-ruutuun ilmaantui omahyväisestin pulputtavia asiantuntijoita, jota nyökkäilivät toistensa tyhjille sanoille. Mutta mitä on Ruotsissa? Maria Pettersson kävi siellä katsomassa jo viitisen vuotta sitten:

Kepeästi, ja ironiaa leikkien ”jauhotetaan” maahanmuuttokriittiset, ja ollaan voittajia niinkuin pulu shakki-laudalla. Vaan mitä tapahtuu vuonna 2920:

Jari Taponen (komisario): Kaksi tähdennystä juttuun:

 1. 150 rikoksilla oireilevaa nuorta ei ole 1 rikollisjoukko, kuten eivät tuhannet väkivaltarikoksista epäillyt aikuisetkaan
 2. vaikka Helsingin asuinalueet eriytyvät, olemme kaukana Ruotsista, jossa asuntopolitiikka on erilaista

Kas, Ruotsi onkin Suomea edellä, eikä meillä ole käynyt lainkaan huonosti, kun meno ei ole niinkuin Mälmössä. -Jossa asioiden piti olla harmonisen idyllisesti, kuten Maria Pettersson kävi omin silmin toteamassa.

Tässä paljastuukin itsensä muita paremmiksi luokitelleiden ajattelutapa:

 • Ensin ongelmaa ei lainkaan ole olemassa, ja siitä puhuvat ovat harhaisia konspiraatioteoreetikkoja: Ei tarvitse tehdä mitään.
 • Kun ongelma myönnetään (myöntämättä että oltiin väärässä ja ”suvaitsemattomat” olivat oikeassa) sille ei enää voi mitään: Ei tarvitse tehdä mitään.

Realiteetteja ymmärtävät kansalaiset ovat jo vuosikymmeniä yrittäneet kertoa, että ns. humanitaarinen maahanmuutto tuo ongelmia, joista yksi on väkivallalla respektiä hakevat koulupudokkaat. Eilen tämä poliittisesti mariginalisoitu kerettiläinen näkemys muuttui mainstriimiksi, tuli toistetuksi Suomen johtavan sanomalehden kautta.  Onnittelut, Suomi!

Maahanmuuttajanuorten tilanteen hahmottamista ei ole helpottanut heitä ”ymmärtämään” pyrkivien vuosikymmeniä jatkunut itsensä-sokaiseminen, mikä on viivyttänyt toimenpiteitä ja jopa suunnannut resursseja vahingollisiin toimiin. Nuoruus on kriittistä ja haasteellista suomalaisellekin, mutta itselleen vieraan kulttuurin ympäröimille mamunuorille riskit ovat korkeammalla tasolla, monistakin syistä.

Nuoren ongelmat liittyvät yleensä identiteetin kehittymiseen, integroitumiseen ympäröivään yhteisöön ja oman paikkansa löytämiseen. Ne voivat johtaa kyvyttömyyteen/haluttomuuteen käyttää hyväkseen yhteiskunnan tarjoamia kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuuksia, ja itsetuhoiseen käyttäytymiseen. On helppo nähdä, että mamu-taustaisella kaikki tämä on vaikeampaa. Voi jopa olla, että koti ei tue koulutukseen hakeutumista, eikä työllistymistäkään, ja ympäröivä suomalainen/eurooppalainen yhteiskunta selitetään vihamieliseksi elementiksi, josta tulee pysyä erossa. Sopivasti extremistinen uskonnontulkinta vahvistaa em. vaikutusta.

Nuori henkilö tarvitsee ympäristönsä hyväksyntää, ja yksi tie siihen on kouluahkeruus ja -menestys. Kaikille se ei ole yhtä helppoa, ja silloin on vaara että ”respektiä” haetaan aggressiivisuudella. Kun nuori ymmärtää ettei hänestä pidetä, hän haluaa olla pelätty. -Tässä nuorisohuliganismin lyhyt kaava.

Edellä kerrottu koskee suomalaistakin, mutta omasta kulttuuristaan irroitettu kokee sen toiseen potenssiin.  Hänellä on vielä ylimääräinenkin haaste: Koti ei välttämättä tarjoa normaaliin elämänsuunnitteluun kannustavaa esikuvaa. Suomalainen nuori, jonka vanhemmat tekevät 07-16 duunia, ja tuovat kotiin rahaa, on jo kasvaessaan oppinut miten täällä eletään. Maahanmuuttajien erikoislähiöissä ja etnisissä enklaaveissa saattaa olla toinen meninki: Teolliseen yhteiskuntaan huonosti sopivalla ammattitaidollaan maahanmuuttajaperheen huoltaja joutuu usein huonostipalkattuihin hommiin, tai pätkätöihin joissa ura ei kehity ylöspäin. Hänen poikansa näkee isänsä laihan tilipussin, ja kulmilla hengailevan isonveljensä/serkkupoikansa seteliniput joiden eteen ei ole raadettu otsa hiessä.

Luuseri-isällä ei ole arvovaltaa, eikä hän ole seurattava esikuva pojalleen, joka hakeutuu kadulle diilaamaan huumeita ja ryöstelemään känniläisiä. Se antaa heti voiman tunteen, käteistä rahaa ja tyttöjäkin, -eikä aina kysellä heidän suostumustaankaan. Jengiläiset eivät ole enää toisen luokan kansalaisia, vaan niitä ovat suomalaisnuoret jotka joutuvat pelkäämään milloin tahansa yllättävää sattumanvaraista väkivaltaa.

Kun suomalaisnuoret tietävät, ettei mainoksissa näytetty hyvin-menee-todellisuus ole totta, kehitysmaasta tullut on vastustuskyvytön mainonnan fantasialle. Hänen on saatava kaikki nuo herkut, tai hän näkee itsensä epäonnistujana. Merkkivaatekultti on usein kuultu sanonta, eikä lainkaan vailla katetta. Kun tulot eivät riitä itsensä pynttämiseen, käytetään nyrkkejä ja teräaseita menestyksen atrappien ottamiseen. Epäonnistumisen ja huonommuuden kokemus johtaa parempiosaisten vihaamiseen, ja ”suoraan toimintaan” vääryyksien korjaamiseksi. Paremmissa vaatteissa kulkevien suomalaisten dehumanisoinnissa auttaa moskeijoissa, kotona, ja jopa kouluavustajilta ja (uskonnon) tuntiopettajilta kuultu islamistinen vihapuhe: Kun ottaa suomalaisnuorelta merkkilenkkarit, ne ovat sotasaalista pyhässä jihadissa, -voi nuorisorikollinen ajatella mielessään.

Ei siis ole yllättävää, että nuorten henkilöiden tekemissä väkivaltarikoksissa loistavat eräät ryhmät yli muiden. Siinä HS:n ja Yle:n ns. asiantuntijat ovat oikeassa, ettei eilen suomalaiset lukijat shokeerannut väkivalta-ilmiö ole uusi. He vain unohtavat mainita, että juuri heidän olisi pitänyt tehdä sille jotakin jo vuosikymmeniä sitten, -sen sijasta että vaiensivat keskustelun ja leimasivat kaukonäköiset.

Väkivaltaiset maahanmuuttajajengit ovat siis olleet eilisestä lähtien sallittu puheenaihe, nyt myös paremmissakin piireissä. Seuraava askel on, että teemme asialle jotakin, -mielellään ennenkuin stadin keskustassakin avoimen huumekaupan keskeyttää vain käsikranaattien räjähtely.

3 Comments

 1. Joka alueelta löytyy 1500 aikuista rauhoittamaan
  11.11.2020 13:28

  Jos ilmaantuu pitää kerätä ”ketjukirje” tyyliin soitoilla ja viesteillä 1500 miestä rauhoittamaan tilanne rauhallisesti pelkällä ylivoiman olemassaololla. Vaimot voivat kuvata tilannetta videolla parvekkeelta tunnistamisen auttamiseksi. Vaikka aktiivit reserviläiset voisivat olla alueensa organisaattoreita.

  Vastaa
 2. pöh
  11.11.2020 17:08

  Ei siihen mikään tekeminen auta, kun ei ne rikolliset täällä saa käytännössä edes mitään rangaistuksia, ja samaan aikaan tulee ja tuodaan lisää samaa porukkaa maahan, ja sitten taas lisäännytään, ja tuodaan ja tullaan ja lisäännytään jne jne..

  Kyllä ”sivistyneen” euroopan tuhoaa järjetön maahanmuutto ennen kuin on ilmasto muuttunut mihinkään.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  11.11.2020 19:31

  Tässäkään artikkelissa ei rohjettu sanoa, perimmäisenä syynä ovat perinnölliset tekijät ja opitut kulttuurierot. Siitähän suomalaistenkin rikollisuus johtuu. Poliisin tulisi tehdä välittömästi loppu näiden rikollisten toimista suomalaisten ympäristössä. Jokainen rikollinen talteen omaan leiriinsä hyvin valvottuihin oloihin ja työtä tekemään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top