Supon Antti Pelttari mainitsi Kiinan: Kriittinen infra vaarassa

Suojelupoliisin tehtävässään jatkanut johtaja Antti Pelttari varoitti tänään Yle:n Ykkösaamussa Suomeen kohdistuneista terrorismin ja vakoilun uhkista. Erikseen tuli mainituksi Kiina ja 5G-verkot.

Yhteiskunnan toimintojen digitalisoituminen lisää riippuvuuttamme tiedonsiirtojärjestelmistä, mikä antaa myös vihamielisille toimijoille mahdollisuuden jopa pysäyttää Suomen elintärkeät toiminnot, varoitti Supon johtaja Antti Pelttari tänään. Eräissä maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Australiassa on torjuttu kiinalaisen Huawein pääsy 5G-verkkojen rakentamiseen. Huaweita pidetään kommunistisen Kiinan armeijan kanssa läheisissä suhteissa olevana vaikkakin yksityisenä yhtiönä.

Pelttarin kanta kiinalaiseen tietoteknologiaan kertoo, että Suomessa ollaan hereillä. Supon johtaja mainitsi Suomen kriittiseen infraan kohdistuvana riskinä myös ulkomaiset maanostot, joihin aiemmin ovat kiinnittäneet huomiota mm. kymenlaaksolaiset kansanedustajat.

Antti Pelttari jatkoi v.2021 virkakauttaan uudella viisivuotiskaudella, vaikka hänen seuraajastaan oli kaikenlaista spekulaatiota. Kaikille hänen virkaansa ehdollaolleille ei tehty laajaa turvallisuuselvitystä.

1 Comment

  1. juha.
    14.2.2021 20:04

    Eikös tuohon virkaan nimitetty ent. presidentin kanslian kansliapäällikkö (nainen) Kairamo (SDP), joka mielestäni on / olisi samanlainen kauhuskenaario kuin Päivi Nerg oli omassa pestissään massamaahantunkeutumisen alkaessa v. 2015!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top