Susi raateli koiran hengiltä Nurmeksessa – poliisi vaitonainen

Tänään 26.4.2023 n. klo 07.30 aikaan susi hyökkäsi Nurmeksen Petäiskylässä pihapiiriin hetkeksi irralleen lasketun koiran päälle ja lähti välittömästi raahaamaan saalista metsään.

Koiran omistaja oli tapahtuman havaittuaan lähtenyt juoksemaan suden perässä ja oli saanut tämän luopumaan saaliistaan ja karkotettua suden metsään. Tapahtuman yhteydessä pahoin loukkaantunut koira toimitettiin eläinlääkärin hoitoon. Koira kuitenkin menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Poliisi ei tiedota tässä vaiheessa enempää tapahtumasta, eikä myöskään jukaise riistanhoitoyhdistyksen petoyhdysmiehille yhteystietoja, vaikka erityisesti sitä pyytävät mediatiedotteessaan. Kansalaisille jää siis ainoaksi vaihtoehdoksi olla yhteydessä hätänumeroon 112, jos uhkaava tilanne on käsillä.

Koira toimitettiin pahoin loukkaantuneena eläinlääkärin hoitoon. Hoidosta huolimatta koira menehtyi saamiinsa vammoihin, kertoo poliisi mediatiedotteessaan.

”Poliisi kerää havaintoja suden liikkeistä tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä mahdollisten jatkotoimenpiteiden vuoksi. Havainnot pyydetään ilmoittamaan alueen riistanhoitoyhdistyksen petoyhdysmiehille tai hätäkeskukseen.”

Tapahtumapaikka sijaitsee harvaan asutulla alueella, mutta poliisi haluaa muistuttaa myös kotieläinten riittävän valvonnan sekä oleskelutilojen suojaamisen merkityksellisyydestä, kertoo poliisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top