”Suuret oluet, pienet panimot” -tapahtuma vielä huomenna Turussa

Kotimaisten pienpanimoiden promootiotapahtuma ”Suuret oluet, pienet panimot” avattiin torstaina Turussa, joka on kiertueen viides paikkakunta. Tapahtuma järjestetään jo 16. kesänä, ja on tämän kuun viimeisenä viikonloppuna vielä Oulussa.

Tapasimme Turun Vanhalla Suurtorilla seinäjokisen Mallaskosken baaritiskin takaa Salla Sormusen ja Vesa Salmisen. Panimo jatkaa samalla paikkakunnalla v.1921-1960 toimineen samannimisen panimon perinteitä. Uusi Mallaskoski aloitti v.1999 vaaleilla laagereilla. Tänä vuonna tuotanto on jo 500 000 litraa, käsittäen persoonallisia erikoisoluita.

Eräs trendi, joka on rantautunut Suomeenkin, on marjaoluet. Mallaskoskella oli tarjolla kotimaisella mustikalla maustettu kiinnostava olut. Vihta-lager on saanut Saunaseuran suositukset saunaolueksi.

Hiisi-panimo on hakenut nimensä kansanperinteestä ja mytologiasta, ja nimeää tuotteitaankin vanhan ajan elämään viittaavasti, kuten mm. Kyyttö-olut. Mikko Mäkelä kertoo panimon toimineen jo viisi vuotta. Hän kertoo Suomessa olevan jo yli 100 toimivaa pienpanimoa, ja niitä ilmaantuu kaiken aikaa lisää.

Tapahtuman organisaattori Pekka Kääriäinen kertoo, että ”Suuret olut, pienet panimot” alkoi viiden pikkupanimon voimin v.2003, eikä suuria ollut tarkoitus ottaa mukaan, eivätkä ole mukana vieläkään. Tänä kesänä on kiertueella mukana neljättäkymmentä, Turussa tänään 17 oluen valmistajaa, ja esillä on 200 erilaista tuotetta.

Tapahtuma pyrkii myös olemaan ympäristövastuullinen, ja tavanomaisista olutteltoista ja tilapäisistä tarjoilupaikoista liiankin tutut muovituopit loistavat poissaolollaan: Jokainen kävijä lunastaa perinteellisen lasituopin, ja saa takaisin panttimaksu palauttaessaan sen pestäväksi. Tuoppihuolto toimii vapaaehtoisvoimin.

Tapahtumaa jatkuu Turussa vielä huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top