Suurhyökkäys Itä-Ukrainassa alkanut

Ukrainan presidentti kertoi, että venäläisten suurhyökkäys, jota on valmisteltu useita päiviä, on alkanut Dombassin alueella Itä-Ukrainassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski muistutti, että Ukraina tarvitsee nyt apua enemmän kuin koskaan.

Venäjä on vaihtanut ”erikoisoperaationsa” sotilaallista johtoa, ja keskittänyt voimia itäiseen Ukrainaan. Alkaneen suurhyökkäyksen odotetaan olevan sodan lopputuloksen kannalta ratkaiseva.

Ukrainan asevoimien (AFU) pääesikunta tiedottaa, että Slobozhansken ja Donetskin alueilla hyökkääjä on tehostanut hyökkäystoimia. Vihollisen ponnistelut keskittyvät Donetskin ja Luhanskin alueiden alueen täydelliseen haltuunottoon, kertoo Ukrainan asevoimien pääesikunta.

”Vihollisen tärkeimmät ponnistelut keskittyvät Donetskin ja Luhanskin alueiden täydellisen hallinnan saavuttamiseen, ja aiemmin vallattujen alueiden pitämiseen hallussa. Hyökkäysoperaation alkamisesta itäisellä toimintavyöhykkeellä havaitaan merkkejä. Slobožansken ja Donetskin toiminta-alueilla hyökkääjä on tehostanut hyökkäystoimia eräissä suunnissa”, yleisesikunta kertoi lehden mukaan.

Hyökkääjät jatkavat lisäyksiköiden muodostamista Rostovin alueella ja väliaikaisesti miehitetylle Krimin alueelle. Näiden yksiköiden odotetaan olevan Venäjän käytössä 24.04. mennessä, ja niitä aiotaan käyttää vallattujen alueiden valvontaan.

”Niitä on tarkoitus käyttää tukemaan toisen portaan pääjoukkojen taistelutoimintaa, suojella hallintorakennuksia ja tärkeitä infrastruktuuritiloja haltuunsa joutuneilla alueilla. Käytettävissä olevien tietojen mukaan alustava muodostusaika on tämän vuoden huhtikuun 24. päivään asti. ”AFU painotti.

Pääesikunta varoittaa Ukrainan raja-alueilla mahdollisesti esiintyvistä provokaatioista, ja vihollisen ilmatoiminnasta, mukaan lukien iskut siviilikohteisiin. Helikopterien laskeutumispaikkojen sijoittamista Ukrainan rajan läheisyyteen Belgorodin alueen alueelle on todettu.

Slobozhansken suunnassa vihollisryhmä jatkaa osittaista Kharkovin (Harkovan) saartamista, ja kaupungin asuinalueiden tuhoamista tykistötulella. Hyökkäysyrityksiä odotetaan jatkuvan Izium-Slovianskin ja Izium-Barvynkoven suunnassa.

Pääesikunta toteaa, että miehitysjoukot pyrkivät edelleen Lymanin, Kreminnan, Popasnan ja Rubizhnen yhdyskuntien valtaamiseen. Vihollinen on tehostanut hyökkäyksiä Severodonetskin, Popasnan, Kurakhoven ja Zaporizhian suunnissa. Taistelut Mariupolista jatkuvat vihollisen hyökkäystoimien keskittyessä sataman ympäristöön.

”Vihollinen ei lakkaa yrittämästä saada täydellistä hallintaa Hersonin alueelle. Se suorittaa taisteluoperaatioita Oleksandrivkan kylän alueella, ilman menestystä”, yleisesikunta lisäsi.

Vihollisalusryhmät Mustallamerellä ja Azovinmerellä jatkavat merirannikon eristämistä, sekä tiedustelujen keräämistä.

Pääesikunta kertoi myös vihollisen varastanaan, ja vieneen pois paikallisten yritysten laitteita, koneita ja tuotteita Venäjälle miehitetyiltä alueilta.

Luettavaa;

2 Comments

 1. Minä
  19.4.2022 07:05

  Tuota varastelua ne venäläiset tapaavatkin tehdä. Oli Georgiasta aikoinaan videoita, joissa näki kuinka pakkasivat autoihinsa jopa kokonaisia veneitä, ihan hyvän kokoisia huvipursia autoihinsa ja veivät mennessään.

  Vastaa
 2. pekka parikka
  19.4.2022 09:46

  Mielenkiintoista sotapropagandaa jälleen! Kannattaisi jokaisen tutustua Sveitsin sotilastiedustelun everstin Jacques Baudin analyyseihin Venäjän toimista Ukrainassa! Scott Ritter on eräs tunnetuimista sotilasasiantuntijoista USA:ssa ja on toimissaan myös palvellut CIA:ta, YK:ta ja USA:n armeijaa, hänet on haluttu Suomen massamediass täydellisesti unohtaa ja syy on hyvin selvä, ei saa kertoa kansalaisille tosiasioita jotta ”hyvä tavoite” eli laajeneva sota Euroopassa saadaan aikaan!

  Onneksemme on useita hyviä tietolähteitä joista ehkä parhaita on Sott.net. Suosittelen kaikkia Englannin taitajia seuraamaan ko. sivustoa!

  pekka parikka

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top