Suursmurffi Soini vaikenee kolmiloikkaajiensa toimista

Jälleen on nähty uusia mielenkiintoisia käänteitä poliitikan toimijoiden, smurffien, aiheuttamana: Kahden sinisen hahmon loikatessa Kokoomuksen tukijoukoista soten soppakattilasta, ja kolmannen loikkiessa Kokoomuksen ja Sinisten välillä kuin tunnettu hyppivä eläin.

”Politiikka. Se on sekaisin meillä ja muualla. Tahallinen väärinymmärtäminen, mielensäpahoittaminen ja suorat valheet toisten motiiveista esitetään vailla häpeän häivää.” Timo Soini 18.08.2018.

”Kansa hakee vaihtoehtoa ennätyshuonolle hallitukselle. Tällä hetkellä Kepu on onnistunut nappaamaan keulan. Mikä menee ylös, tulee myös alas. Ei itsestään, vaan toiminnalla.” …

”Kepun kuntopiikki tuli puoli vuotta ennen vaaleja. Silti se on kova vastustaja myös huhtikuussa. Onko kepu meitä 10 prosenttiyksikköä parempi? Ei tietenkään ole. Tällä hetkellä sen kannatus tässä mittauksessa on. Hillotolppa on huhtikuussa. Silloin veri punnitaan.”Timo Soini 30.10.2014

Näin siis hillomestari Timo Soini bloggauksissaan. Muistamme senkin, että hänen mielestään vain luuserit loikkivat. Miten onkaan, sitä lajia on nyt nähty eniten hänen laumassaan. -Eikä hallitukseen jääty hillon perässä, vaan arvopohjan.

Smurffit hyppelevät epätoivoissaan Petteri Orponarvopohjan” perässä, tarvittaessa jopa auton peräkonttiin kätkeytyneenä. Toki kukin saa hoitaa uskottavuuttaan tavallaan. No, lenteleehän ”uskottava” Sipiläkin jo lonkkaleikkausta odottelevaa Sauli Niinistöä treffaamaan, yrittäessään pelastaa Orpon arvopohjan ja oman uransa. Yllättäen Sipilä huomaa, että Suomi onkin lentokone ja tekee ylösvedon viimehetkellä, kun mahalasku uhkasi jo hänen uraansakin. Apua hallituksen ja uran pelastamiseen tuli viimeksi kolmiloikkaajilta, joiden moraalisia piruetteja kansa ihmettelee vieläkin, ja lisää sirkusta on tiedossa.

Sipilän lupaukset, että laitetaan tase töihin, -siis tupakkiveroa korottamalla Suomi nousee- ovat osoittautuneet yhtä katteettomiksi, kuin oman asuntonsa tarjoaminen ”turvapaikanhakijoille”.

Pian päättyvän vaalikauden loppuun mahalasku sopiikin, kuin nenä päähän.

Neljän vuoden vatuloinnin lopputulemaksi aiottu Sipilän kuningashanke, sote, alkaa muistuttaa jo eläinsatua hiirestä räätälinä: Ei tullut takkia, tulee housut, ei housuja, tulee liivit, ei liivejä, tuleekin tuluspussi. Sadun lopuksi asiakas, kissa, söi räätälinsä.

Vaalikauden ainoat hallitustason onnistujat näyttävät olleen ajoissa hillonsa ottaneet? Kokoomuslainen Aleksander Stubb on mennyt Jyrki Kataisen viitoittamaa tietä. Sipilän luottoministeri keskustalainen Anne Berner seuraa heidän jalanjälkiään, eikä Soinikaan hyljeksi hilloisia tolppia. Meille näyttäytyy tässä kuvio: Otetaan rahat ja juostaan, -ja maan asiat jäävät sekaisin, seuraavan hallituksen huoleksi.

Poliittisen eliitin moraalinen taso on ainakin tehty suomalaisille selväksi, sopivasti ennen eduskuntavaaleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top