Suviseurat ruuhkauttaa liikennettä Oulun seudulla

28.6. – 1.7.2019 Muhoksella järjestettäviin Suviseuroihin odotetaan noin 80 000 vierasta.

Liikenne jonoutuu ajoittain ja ruuhkaisimmat päivät ovat torstai ja perjantai sekä tapahtuman päättyessä sunnuntai-ilta ja maanantai. Tapahtuma näkyy eritoten valtateiden 4 ja 22 sekä maantie 827 liikenteen sujuvuudessa koko viikonlopun ajan.

Oulun poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Arto Autio: ”Liikenteen hidastuminen ja jonoutuminen on todennäköistä, joten toivomme malttia ja ymmärrystä liikenteeseen. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden osalta häiriöt ovat epätodennäköisiä mutta valtava väenpaljous toki tuo omat vaatimuksensa.”

Huomioi ruuhkahuiput ja varaa riittävästi aikaa matkantekoon

Muhoksella kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävien Suviseurojen odotetaan aiheuttavan useana päivänä liikenteen jonoutumista etenkin eri puolilla Oulun seutua. Tapahtumaan saapuu yli 12000 ajoneuvoa, joista noin puolet on asuntovaunua vetäviä henkilöautoja tai asuntoautoja.

Seuraliikenteen vilkkaimmat ajankohdat ovat menoliikenteessä keskiviikkona 26.6. ja torstaina 27.6.

•    Lähes puolet seuraliikenteestä saapuu valtatietä 4 etelästä Ala-Temmeksen ja Tyrnävän kautta. Kyseinen automäärä näkyy valtatien 4 liikenteen sujuvuudessa ja aiheuttaa jonoja maantiellä 827 Ala-Temmeksen, Tyrnävän ja Muhoksen välillä. Jonoutuminen voi heijastella myös valtatielle 4 Ala-Temmeksen liittymän toimivuuteen. Vilkkaimmillaan seurojen menoliikennettä arvioidaan olevan maantiellä 827 muun liikenteen lisäksi noin 280 ajoneuvoa tunnissa.
•    Valtatietä 8 etelästä, valtatietä 4 pohjoisesta sekä Oulun kaupunkialueelta saapuva seuraliikenne opastetaan kulkemaan Oulun kautta valtatietä 22 pitkin. Valtatien 22 liikennevaloihin ohjelmoidaan seuraliikenteen huippujen ajaksi pääsuunalle reilusti lisävihreää jonoutumisen vähentämiseksi. Valtatiellä 22 Oulun itäpuolella arvioidaan kulkevan vilkkaimman tunnin aikana noin 1 000 ajoneuvoa, josta seurojen menoliikenteen osuus on noin 280 ajoneuvoa.
•    Valtatietä 22 Kajaanin suunnasta saapuvan liikenteen ei arvioida jonoutuvan ennen Muhosta, mutta seuraviikonloppu aiheuttanee Muhoksella valtatien 22 ja maantien 827 liikenteen sujuvuuteen merkittävää häiriötä koko viikonlopun ajan.

Paluuliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat sunnuntai-iltaan 30.6. ja koko maanantaipäivälle 1.7. Seurojen paluuliikenteen huippujen arvioidaan olevan jopa menoliikennettä terävämpiä. Liikenteellisten haittojen vähentämiseksi etelään suuntautuva paluuliikenne valtateille 4 ja 8 opastetaan Tyrnävältä ensisijaisesti Tupoksen eritasoliittymän kautta.

Suurtapahtuman suuret liikennemäärät vaikuttavat väistämättä liikenteen sujuvuuteen Oulun seudulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top