Syntyvyys tappaa

Jos tai kun ilmasto muuttuu ihmisen toimien ansioista, niin suurin syyllinen on tietenkin yhtäältä kommunistinen Kiina ja länsimainen vihervasemmistolaisuus, ja siihen tavalla tai toisella hurahtaneet ”hyödylliset idiootit ”. Tämä siksi, että väestönkasvulla on keskeinen merkitys elämän jatkumiselle, rauhalle ja elinehdoillemme.

Syyllisiä ovat vihervasemmisto ja hyödylliset idiootit

Jokainen ymmärtää ,että jos jokin eläinpopulaatio kasvaa yli äyräittensä niin luonto ”hoitaa” eli, vaikkapa jänisrutto pupuset, ja se loppu on arvioiden mukaan hyvin tuskallinen. Mutta tähän vielä ”pieni mauste” eli joidenkin mielestä jäniksiä ei saisi metsästää, kun se on niin julmaa. Paljon julmempaa on taatusti antaa pupun kärsiä ja kuolla ruttoon.

Maailman väkiluku huitelee jo 8 miljardin ihmisen määrää. Ongelma on polttavin Afrikassa mutta rajoittamismielessä siitä ei uskalleta puhua. Kiina koitti ”yhden lapsen politiikkaa” mutta, koska patriarkaalisessa valtiossa se merkitsi että tyttöjen määrä ”mystisesti” väheni olennaisesti, niin sallittiin kaksi lasta ja nyt ei rajaa ole ollenkaan. Ja sitä paitsi mikään muu maa ei seurannut syntyvyyden rajoittamisessa Kiinaa niin ei sillä ollut myöskään moraalista velvoitetta jatkaa aloittamaansa politiikkaa.

Vihervasemmistolaiset & kumppaninsa ajattelevat vain ja yksinomaan valtaa, eli mitä enemmän saadaan siirrettyä väkeä ennen muuta muslimimaista Eurooppaan, niin saadaan näille poliittisille ryhmille sitä enemmän äänestäjiä, koska vihervasemmiston koko toiminta on viritetty muslimien lisäämiseksi: Lisääntymiseksi ja meille siirtämiseksi ja ylläpitämiseksi. Hienoisena ongelma vihreät yms. tietysti kokevat sen, että Saharan eteläinen osa mannerta on kristillinen.

Kansainyhteisön pitäisi olla rohkea

Ja kertakaikkiaan sopia kahden lapsen politiikasta. Se on ainoa kestävä tie jos ja kun halutaan välttää sodat elintilasta. Väestönkasvun hallinta ja ennen muuta hillintä on keskeinen asia ja siihen on ryhdyttävä nyt ! On aivan selvää,että vaikka meillä ei olisi hiilen-hiukkastakaan ilmakehässä, emmekä käyttäisi muovia ja kulkisimme sähköllä sinne tänne, niin jos meitä on täällä 12 miljardia niin miljardeilta lähtee henki ennen aikojaan.

Ei ole mitään suoraviivaista lämpenemistä tai kylmenemistä

Huomiseksi keskiviikoksi Ilmatieteenlaitoksen sääennuste lupaa Suomenlahden rannikolle Porvooseen 20 pakkasastetta ! -Mutta jos kysyt kantaa tuohon vihervassulta niin sekin on merkki ”ilmaston lämpenemisestä”? Herra isä kuinka joku/jotkut voivat olla sekaisin.

Katsaus selän taakse ja kauemmaksikin

Niin kolme talvea sitten Espoossa oli 25 astetta pakkasta ja tiedä mihin tänä talvena ”päästään”. Ja siispä tuosta ole kuin vähän yli kymmenen vuotta, kun meillä Espoossakin oli kolmena talvena peräkkäin yli metri lunta. Muistan vieläkin hyvin, kun silloisen ison pihan kolaamiseen meni joka lumisateen jäljiltä 3-4 tuntia. Ja muistan senkin, että jo toisena tosi lumisena talvena vihreet piti suuta soukemmalla mutta heti, kun lunta ja pakkasta oli vähemmän niin johan taas alkoi semmoinen puhe kuin enää koskaan ei lunta tulisi.

Sitten vähän aiemmaksi: Vuonna 1985 mitattiin Inarinjärvellä – 52,5 astetta. 1966 oli Vantaan lentoasemalla lunta puolitoista metriä, ei sitä sada jos on lämpöasteita, Torniossa oli 42 astetta pakkasta vuonna 1963 ja pitkä jakso yli – 35 asteen.

En kiistä, etteikö ilmasto muutu, ja on aina muuttunut ja muuttuu vastakin, mutta kaiken maailman höpö-höpö kauhukuvista pitää luopua. Meinaan onhan se nyt aivan hullua, että osa lapsista ahdistuu ja koulunkäynti hankaloituu, kun viherpolitiikot kiusaavat teinejä ja yksi muutaman vuoden peruskoulua käynyt tyttölapsi kiertää ympäri maailmaa kuin profeetta ja professori samassa hahmossa. On selvää,että luontoa pitää suojella mutta on täällä pakko myös esim. paikasta toiseen ajella jos aiomme elää.

Suurten nälkävuosien aikaan aiemmin mainittu Inarinjärvi ei edes kesällä 1866 sulanut, eikä ihme että nälänhätä maahan tuli. Varsinkin kaupunkien köyhälistöä ja maaseudun mäkitupalaisia kaatui kuin ”heinää”, usein lohduttomilla vaelluksillaan pitkin suuriruhtinaskunnan surkeita, auraamattomia teitä ja ainoa mikä puri oli pakkanen.

Lämmintäkin on piisannut

Kolme kesää sitten meillä oli tosi kuumaa, välillä aivan tukahduttavaa, mutta esim. viime kesä oli äärimmäisen tyypillinen suomalainen kesä.

Tämäkin on hyvä esimerkki siitä, että me emme lähivuosina kärvenny paikoillemme. On aika lopettaa ihmisten pelottelu pois järjiltään. Ja medialla on siinä suuri vastuu, vaikka se onkin hankalaa, kun toimittajakunnasta alkaa olla jo yli puolet yhden puolueen -Vihreiden- kannattajia ja jopa aktiiveja.

1990-luvulla oli myös kuumia kesiä, sitä ennen 60 vuotta aiemmin eli 1930 luvulla. Hyvin todennetuksi ovat tulleet myös 1500-luvun vuosikymmenet joita olisi useita, ja jolloin tammet ja vehnä kasvoi nykyisen Rovaniemen korkeudella.

Tamperelaisittain sanottuna: ”ei tehrä tästä ny numeroo”.  Mutta toki suhtaudutaan luontoon ja sen monimuotoisuuten entistä huolellisemmin. Ja oikeasti puututaan hillitsemättömään ja hallitsemattomaan väestönkasvuun, nostetaan se esiin joka paikassa ja aina, koska ilman väestönkasvun ankaraa hillintää millään päästövähennyksillä, muoviveroilla, polttonesteiden hinnan korotuksilla, saunanlämmityksen lopettamisella tai vaikka sähköistetyllä liikenteellä ei merkitystä, kun tukahdumme omaan lukumääräämme.

Se nyt on kerta kaikkiaan kaikkien vastuussa olevien ja vastuullisten ihmisten vedettävä se pää pensaasta ja ruvettava yhteistyöhön, että maailmassa on tilaa elää myös tuleville sukupolville.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  9.2.2021 15:39

  Hei kaikki auttamaan naapureitamme venäläisiä: Moskavassa rikkuu kylmäennätykset: https://twitter.com/MoscowTimes/status/1359102298799144965?s=20

  Kymmenen vuoden pahimmat pakkaset.

  Auttaisko jos tekis pari turhaakin auto-ajelua?

  Vastaa
 2. Puolueeton
  9.2.2021 16:09

  Aika kovaa luettavaa juttu väkiluvun kasvun aiheuttamista ongelmista. Mutta pannaan lisää realismia.

  Olisi ehkä mahdollisuus pelastua, jos maailman asukasluku putoaisi 4 miljardiin 100 vuodessa. Miten tämä saataisiin aikaan, kun terveysolot pysyisivät entisellään. Laskemalla tämä selviää helposti. Väestöä tulisi vähentää 4 miljardia 100 vuodessa eli 40 miljoonaa vuosittain. Lisäksi tulisi vähentää väestön kasvun verran, joka tällä hetkellä on 82 miljoonaa. Alkuun pitäisi ihmisten määrää vähentää 122 miljoonaa vuodessa.
  Ei taida onnistua, vaikka suurvalla innostuisivat maailmalaajuiseen ydin sotaan. Voi siis olla, että tarvitaan ja sehän tulee ajan mittaan, jänisruttoa pahempi väestön leikkuri.
  Voidaan päästä helpommallakin. Joku voisi helposti kehittää rokotteen, joka estää suurimmalla osalla miesten kivesten tuottamasta eläviä siemensoluja, mutta nostaa miesten testosteronitasoa.

  Vastaa
 3. sensum communem
  9.2.2021 17:53

  Väestönvähennystähän yritetään paraikaa virusten ja rokotteiden voimalla…

  Vastaa
 4. HenkkaR
  9.2.2021 19:56

  Hyvä kirjoitus. Kuitenkin hieman täsmennystä Kiinan politiikan syihin ja seurauksiin:

  – Tyttölapsien ”mystinen” vähyys oli suuri huolen ja ikävyyden aihe sinänsä, mutta se ei ollut syy yhden tai kahdenkaan lapsen politiikasta luopumiseen. Syy oli siinä että kyseinen, pitkään voimassa pidetty politiikka teki tehtävänsä onnistuneesti, ja samalla maan yleinen kehittyminen johti kehittyneille maille luontaiseen, yksilön älyyn pohjautuvaan syntyvyyden maltillistumiseen, jopa alisyntyvyyteen.

  Vaikka itse myös väestön pienentymistä kannattavana lähtökohtaisesti vihaan edellisen kappaleen päättänyttä termiä, niin on ymmärrettävä että liian nopea väestön väheneminen syntyvyyden romahtamisen kautta johtaisi kestämättömään ”eläkepommiin”, tällainen uhka siis orastaa Kiinassa, sen sijaan Suomessa syntyvyyden lasku on tapahtunut sopivan maltillisesti samalla kun työvoiman tarve vähenee, toisinkuin Kiinassa.

  Sukupuolivinouma on toki vauhdittanut väestönromahdusta ”toiseen potenssiin”, että sen verran välillistä merkitystä asialla on ollut, mutta yhtäkaikki kyse on politiikan ”tehtävänsä tekemisestä”.

  – Moraali tuskin on ollut suurena kantimena Kiinan poliittisille linjaukselle missään vaiheessa suuntaan tai toiseen, Kiinan hallinto vain ymmärtää sen että hallitsemattoman väestönkasvun haitat koskettavat aina ennenkaikkea oman valtion menestystä, katsottiinpa sitä taloudellisesti, hyvinvoinnillisesti, poliittisesti, tai aivan millä mittarilla tahansa.

  Em. asiaa siis eivät ymmärrä sellaiset kehitysmaat, joissa esim. uskonnollinen idealismi ajaa valtion oman edun edelle, tahi joissa ei perusteta kehitystä teknologialle, vaan pidetään ihmisiä tuotantokoneina. Toisinkuin Kiinassa, jossa puolestaan pyritään yhä enemmän teknologialla korvaamaan ihmistyövoimaa, samaan tapaan kuin länsimaissa jo pidemmän aikaa.

  Vastaa
 5. juha.
  9.2.2021 20:00

  YK:lla oli aivan ”oma” logiikkansa Afrikan suhteen. Kun Afrikkaan viedään tonneittaiin viljaa ja rokotetaan kaikki ”kärpäs-silmäiset” mustat pikku kersat. Silloin afrikkalaiset hankkivat vähemmän lapsia!

  Lisäksi ettei unelmointi jäisi vain tähän. Miehiä yritettiin opettaa tekemään työtä jopa päivälläkin ettei kaikki vain jäisi yöllä ”kuppelehtimiseen”, mutta se oli vain kuin kangastusta saharassa!

  Vastaa
 6. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  9.2.2021 20:51

  Huomennakin menee muutama banaanilaatikollinen puuta savupiippujen kautta taivaalle. Lämpenisipä ilmasto, toivoo yli 3 vuosikymmentä polttopuita tehnyt.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top