Syyria: 3000:n islamistin joukkoantautuminen eilen viimeisestä ”ISIS”-tukikohdasta, jihadin loppu lähellä

Kolmisentuhatta ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) viimeisellä saarretulla tukialueella olevaa henkilöä on käyttänyt eilen hyväkseen Syyrian Demokraattisten Voimien SDF:n tarjoamaa humanitaarista käytävää, ja antautunut piirittäjille. Aiemmin SDF:n kuuluvan YPG:n kurdisotilaat olivat joutuneet keskeyttämään sotatoimen havaittuaan ihmiskilpiä IS:n linnoittamien rakennusten katoilla.

USA:n tukeman Syyrian Democratic Forces:n (SDF) edustajan Mostafa Bali:n mukaan tuhansia henkilöitä on poistunut viimeiseltä IS:n hallussaanpitämältä alueelta viimepäivien aikana. Balin mukaan 3000 henkilöä on antautunut maanantaina (04.03.) Baghouzin kylästä, käyttäen kurditaistelijoiden heille suomaa humanitaarista käytävää. Hän kertoi myös, että antautujien joukossa oli suuri määrä IS:n taistelijoita.

Baghouzin alue, suomalaisittain sanoen ”motti”, on viimeinen IS:n tukikohta. Sen ulkopuolella IS:lla saattaa olla vielä liikekannalla olevia ryhmiä ja maanalaisia soluja, mutta alueellista hallintaa IS:n islamisteilla ei muualla Syyriassa enää ole. Baghouziin saarrettuina on eilisen joukkoantautumisen jälkeen vain ”satoja” jihadisteja, sanoi Bali. Joukkoantautumiset ovat ylikuormittaneet Syyriassa olevia pakolaisleirejä ja Kansainvälisen Punaisenristin toimintoja.

Asiasta kertoi tänään al Jazeera.

2 Comments

 1. SuvakkineitiStadista
  6.3.2019 01:43

  Ja nytkö ne sitten päästetään vapaasti tunnistamattomina marssimaan Tornion kautta Suomeen ja sitten SPR:n ohjaamina vähän harjoittamaan kaksisuuntaista kotouttamista päiväkoteihin. Ihanan suvaitsevaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.3.2019 09:39

   Minullekin tuli mieleen, että nyt näistä ressukoista tehdään nyyhkytarinoita, ja otetaan säälistä ”turvaan”. -Niin keneltä? Saattaakin olla kulttuurista imperialismia, että sanelemme Syyrialle ja Irakille, mitä rangaistuskäytäntöjä ne saavat noudattaa omiin kansalaisiinsa tai kansainvälisiin terroristikiertolaisiin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top