Syyria: Damaskoksen yllä vihamielistä lentotoimintaa

Alustavan tiedon mukaan isku tapahtui ohjuksilla, ja on kohdistui Damaskoksen kansainvälisen lentoaseman alueelle. Vain parisen tuntia aiemmin kentälle oli laskeutunut rahtikone Teheranista.

Paikalliset lähteet kertovat Syyrian ilmapuolustuksen käyttäneen torjuntaohjuksia torjuakseen Pohjois-Israelista ammuttuja ohjuksia. Voimakkaita räjähdyksiä on kuultu. Hyökkäys tapahtui 00:50 paikallista aikaa, ja useimmat ohjukset torjuttiin, kertovat syyrialaiset. Yksi ihmishenki on menetetty. Syyrian valtiollinen uutistoimisto Syrian Arab News Agency (SANA) kertoo:

Ilmapuolustuksemme vastasi Israelin hyökkäykseen, joka kohdistui joihinkin kohteisiin eteläisellä alueella. Sotilaslähde kertoi SANA:lle, että ”Tänään kello 00.50:n aikoihin israelilainen vihollinen suoritti ilmahyökkäyksen ohjuksilla miehitetyn Syyrian Golanin suunnasta.  Ilmapuolustuksemme torjui hyökkäyksen, -suurin osa ohjuksista ammuttiin alas.” ”Yksi sotilaamme koki marttyyrikuoleman. Hyökkäyksestä aiheutui joitakin aineellisia menetyksiä,”

Israelilainen media kertoo iskun -jota ”väitetään IDF:n tekemäksi”- tapahtuneen vain pari tuntia Iranista saapuneen kuljetutuskoneen laskeutumisen jälkeen. Israel on aiemmin iskenyt Iranista tuotuihin aselasteihin, joiden pelätään päätyvän mm. Hezbollahille tai peräti Hamasille. Syyrian lähteet kertovat havaitun vain ohjuksia, joita myös tulitettiin, muttei ole poissuljettua, että ne ammuttiin tutkassa näkymättömistä häivekoneista.

Tulihan se sieltä:

Pidempään seuraamamme syyrialainen somettaja väittää Golanilla kuullun lentokoneiden ääntä ohjus-iskun aikoihin. Thanx Spriter!

Lopetamme seurannan.

Joku tiesi:

Asiasta kertoivat;

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  16.12.2021 14:39

  Syyrian ilmatilassa ovat toimessaan sekä F-35:t että Venäjän kehittynein iltatorjunta ja -valvonta. Pidetään mielessä, ja tsiikataan mitä tapahtuu. Asialla on Suomeakin koskevia vaikutuksia.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  17.12.2021 00:59

  ”Striker” väittää videon kuvatun Golanilla, Avia.pro:n mukaan Damaskoksessa. Sputnikin mukaan IDF:n koneet olivat F-16-hävittäjiä. Tähän kuvaan ei sovi se, että syyrialaiset pitivät pitkään iskua vain ohjuksilla toteutettuna. F-35?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top