Syyria: Israelin ilma-isku Damaskokseen viime yönä (VIDEO)

Israelin ilmavoimat IDF iski usealla ohjuksella sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lähelle Syyrian pääkaupunkia Damaskosta. Iskusta aiheutui uhreja.

Syyrian valtiollisen uutistoimiston SANA:n mukaan ohjukset ammuttiin Libanonin ilmatilasta, ja Syyrian ilmatorjunta reagoi niihin. Osa ohjuksista putosi Al-Hujairan ja Al-Adliyan asutuskeskuksiin Damaskoksen alueella, aiheuttaen kolmen siviilin kuoleman ja loukkaantumisia. On epäselvää, putosiko alueelle IDF:n ohjuksia vai Syyrian ilmatorjunnan ohjuksia tai ammuksia. Seuraava twiitti on tapahtumapaikalta:

Mahdollisesti siviiliuhrit olivat olleet kuvan rakennuksessa. Iranin Imaami Husseinin prikaatin mainitaan myös kärsineen henkilövahinkoja viime yön iskuissa. IDF oli iskenyt Syyriassa olevia iranilaisjoukkoja vastaan jo viikko sitten. Viime yön iskut kohdistuivat Damaskoksen eteläpuolella oleviin Iranin kohteisiin Al-Kiswahiin, Sahnayaan ja Set Zaynabiin. Israel on toistuvasti ilmoittanut, ettei se suvaitse shia-islamistisen Iranin sotilaallista käsnäoloa Syyriassa.

Video: Syrian Arab News Agency 27.04.2020.

Asiasta kirjoittivat tänään mm:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top