Syyria juuri nyt: Al-Assad käskenyt joukkojaan Manbijissä ”pitämään asemansa turkkilaisten uhatessa”

Syyrian ajolähtötilanne senkun etenee: Uutiskanava al Masdar News, jonka perustaja on syyrialainen poliitikko, kertoi tänään 12.00 aikaan, että Manbijin kaupunkiin edenneet Syyrian Arabiarmeijan (hallituksen joukkojen) 1. panssaroidun divioonan ja Tasavaltalaiskaartin sotilaat ovat saaneet käskyn puolustaa asemiaan Turkin uhatessa.

Al Masdar ilmoittaa saaneensa tiedon sotilaslähteistä. Manbijin alueella on liikkunut Turkin proxy-armeijan al-Hamzan prikaatin sotilaita autokolonnina. Mikäli Syyrian Arabiarmeija tai Tasavaltalaiskaarti joutuu konfliktiin, niin juuri näiden kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen.


Masdarin mukaan Turkkiin tukeutuva Vapaan Syyrian Armeija FSA on siirtänyt joukkojaan Manbijin pohjois-osiin, tai ainakin lähistölle. mikä on aiheittanut SAA:n joukkojen asettamisen korkeaan valmiustilaan, Masdarin sotilaslähteiden mukaan. FSA ilmoitti perjantaina (28.12.) aloittavansa taistelun Manbijista, vaikkakaan eivät ole vielä hyökkäämässä.

Syyrialainen uutiskanava muistuttaa myös USA:n sotilasyksikköjen olevan yhä Manbijin sisällä. Toiset lähteet kertovat, etteivät kurdiarmeijan YPG:n sotilaat ole käytännössä vielä mihinkään lähteneet SAA:lle luovuttamastaan kaupungista, jossa on siis sotureita monen lipun alla, eikä näiden keskinäisistä väleistä ole täsmällistä tietoa. Muistamme, että al Masdarin julkaisijalla voi olla omia poliittisia pelikuvioita Syyriassa.

Asian kertoi Al Masdar 29.12.2018: Syrian Army ordered to stand their ground against any Turkish aggression in Manbij: report.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top