Syyria: Kurdi-joukkojen komentaja tapasi tiistaina venäläiskomentajan

Syyrian demokraattisten voimien SDF:n sotilaskomentaja Mazloum Abdi tapasi tiistaina Syyriassa olevien Venäjän armeijan joukkojen komentajan, kenraali Alexander Chaykon. Keskustelu käsitteli ajankohtaisia asioita.

”Vastaanotimme tänään (07.06.) ​​Syyriassa olevien Venäjän joukkojen komentajan, kenraali Alexander Chaykon, keskustellaksemme yhteisistä asioista, mukaanlukien Turkin rikkomuksista 23. lokakuuta (2019) tehtyä sopimusta kohtaan, erityisesti kolmen kurdin aktivistin murhasta Kobanissa”, kenraali Mazloum Abdi tweettasi. ”Sovimme yhteisten toimien koordinoinnin nostamisesta korkeammalle tasolle.”

Venäjän ja Turkin yhteinen sotilaallinen partionti jatkuu Koillis-Syyriassa, alueella josta Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sopivat 22. lokakuuta viime vuonna. Presidentit allekirjoittivat Sotshissa yhteisymmärryspöytäkirjan, johon Abdi viittaa edellä. Pöytäkirjan mukaan alueella, johon Turkin viime lokakuun sotilaallinen operaatio kohdistui, järjestetään Turkin ja Venäjän voimin yhteistä partiointia, koskien Sere Kaniye:a ja Tel Abyad:ia, mutta ei Qamishlin kaupunkia.

Viime vuoden lokakuussa Turkki miehitti ns. rauhavyöhykkeen Syyrian-Turkin rajan eteläpuolelta, vastoin Syyrian hallituksen tahtoa. Erdogan neuvotteli ensin USA:n ja sitten Venäjän kanssa saaden näiltä jonkinlaisen suostumuksen pysymiseensä alueella. Kenraali Abdin mukaan Turkki on rikkonut Venäjän kanssa Sotshissa tekemäänsä sopimusta, mm. sallimalla väkivallan kontrolloimallaan alueella.

Asiasta kertoi 07.06.2020 North Press Agency.

2 Comments

 1. Orang Utang
  8.7.2020 13:12

  Kauanko Turkki on taistellut kurdeja vastaan? Onko se voittanut? Pelkääkö se kurdeja? Onko turkilla tässä tilanteessa (kun osa joukoista on Libyassa) varaa avata vielä uusi rintama kurdeja vastaan?

  Tällainen neuvottelu itsessään, sen olemassaolo, on yksi sotatoimi muiden joukossa. Vähemmän merkitystä on sillä mistä siinä puhuttiin.

  Paras ase sodassa on se, jota koskaan ei tarvitse ottaa esille. Joka taivuttaa vihollisen antautumaan, että tuota asetta ei koskaan käytettäisi sitä vastaan. Mutta uhkaus on tehtävä niin, että vihollinen säilyttää kasvonsa, että hallitus vihollismaassa ei vaihdu.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2020 14:58

   Venäjä ilmeisesti pakottaa Turkkia noudattamaan viime lokakuussa USA:n ja Venäjän kanssa tehtyjä sopimuksia toimintansa rajoittamisesta Pohjois-Syyriassa. Nyt Erdogan on ilmeisesti rikkonut näitä sopimuksia, mistä syystä kurdit lähestyvät Venäjää. Turkin miehitysvalta Syyriassa on laiton, ja Damaskoksen hallitus on sitä vastaan. Hallitus myös väittää Turkin tukevan islamisteja Syyriassa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top