Syyria: Kurdien ja al Assadin hallinnon välinen juopa syvenee?

Kurdi-puolue ei aio osallistua Syyrian vaaleihin, eikä ilmeisesti salli niiden toimeenpanemista kontrolloimallaan alueella. Neuvottelut kurdien ja al Assadin hallinnon välillä ovat kuitenkin yhä käynnissä. Kurdijoukot pidättäytyvät myös osallistumasta operaatioon Idlibin kapinallisaluetta vastaan.

Kurdeja edustava puolue, Syrian Democratic Council, ilmoitti sunnuntaina (16.09.), ettei se osallistu Damaskossa olevan hallituksen järjestämiin vaaleihin. Asian kertoi puolueen puhemies Ibrahim Ibrahim: SDC ei osallistu vaaleihin arabinationalistisen Ba’ath puolueen hallitessa.

Paikallisten lähteiden mukaan vaaliehdokkaiksi asettuneita henkilöitä on pidätetty kurdijoukkojen toimesta Al-Hasakah:ssä Syyrian luoteisosassa, kertoo uutistoimisto.

Al Masdar-uutitoimisto toistaa myös ”korkean kurdi-upseerin” lausunnon, jonka mukaan kurdien YPG-joukot ja (Women’s Defense Units) YPJ jatkavat omia operaatioitaan itäisessä Syyriassa ”islamilaisen valtion” ISIS:n vielä jäljelläolevia tukikohtia vastaan, eivätkä tule osallistumaan Syyrian armeijan ja mm. venäläisten pian alkavaan suurhyökkäykseen Idlibin aluetta vastaan.

Kurdikomentaja perustelee päätöstä Itä-Syyrian operaatioiden keskeneräisyydellä, mutta taustalla lienee poliittisia syitä. Äskettäin Iranin vallankumouskaarti ampui Iranista käsin ohjuksia Irakin kurdialueelle, minkä kaartin komentaja on myöntänyt julkisesti. Vallankumouskaarti toimii Syyriassa al Assadin joukkojen apuna, ja Iran tukee ja aseistaa libanonilaista shia-miliisi Hezbollahia, joka on myös läsnä Syyriassa.

Syyriassa alkaa olla meneillään sisällissodan jälkeisten tilanteiden pohjustaminen, eikä se välttämättä onnistu ilman aseellisten voimien mittaamista.

Asiasta kertoi 16.09.2018 al Masdar:
US-backed Kurdish political party refuses to participate in Syrian elections.
Kurdish fighters not participating in Idlib offensive: YPG official.
Sputnik 14.09.2018: The chief commander of Iran’s Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) confirmed the strike in a statement.

3 Comments

 1. buy best private proxy
  21.11.2018 20:47

  Very descriptive blog, I enjoyed that a lot. Will there be a part 2?

  Vastaa
 2. minecraft
  16.4.2019 22:19

  Thanks for your marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you might be a great
  author.I will make sure to bookmark your blog and may
  come back sometime soon. I want to encourage you to continue your great job, have
  a nice holiday weekend!

  Vastaa
 3. iQuickLoanz
  19.7.2019 15:56

  Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled
  me to take a look at and do it! Your writing
  style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top