Syyria: Kurdit iskeneet Turkin tukemia voimia vastaan Afrinissa

”Islamilaisen valtion” (ISIS:n) taantuminen ei näytä lopettavan sotimista Syyriassa. Eilen kerrotun uutisen mukaan kurdikaupunki Afrinissa on tapahtunut yhteenotto kurdien itsepuolustusjoukkojen ja aluetta kontrolloivien Turkin tukemien joukkojen välillä. Tapaus ei lupaa rauhallista tulevaisuutta Syyrian sodan nyt päättymässäolevan vaiheen jälkeenkään..

Uutistoimisto al Masdarin ja kurdilähteen mukaan kurditaistelijat iskivät kaupunkilaisten omaisuutta ryöstäneitä turkkilaismielisiä vastaan väijytyksessä. Yhteenotossa tuhoutui yksi ajoneuvo ja kurdit ovat julkaisseet neljän kaatuneen turkkilaismielisen henkilötiedot.

Kurdien ja ”Levant frontin” välillä on ollut muitakin yhteenottoja sen jälkeen kun nämä olivat ottaneet kaupungin haltuunsa. USA:n tukemaan liittoutumaan Syyrian Demokraattisiin Voimiin (SDF) kuuluvan YPG:n alaisuudessa toimiva Rojava Defence Unit kertoo iskusta:

”Syyskuun viidentenä joukkomme toteuttivat operaation Dikmedashin kylässä Afrinin Sheran alueella Levant Frontin palkkasotureiden käyttämää sotilasajoneuvoa vastaan. Kohteena olevat palkkasoturit olivat syyllistyneet afrinilaisilta varastetun omaisuuden myymiseen.”

Kurdijoukot ovat puolustaneet Syyrian sisällissodan aikana Afrinin aluetta islamisteja, Bashar al Assadin hallintoa ja turkkilaisia vastaan, mutta nyttemmin menettäneet niiden hallinnan. Syyrian sodan tässä vaiheessa aktiivisin sotanäyttämö on Idlibin alueella, jolla hallituksen joukot valmistautuvat hyökkäämään islamisteja ja kapinallisia vastaan aivan näinä päivinä.

Rojava Defence Unit /YPG syyttää Turkkia entisten al Nusran rintaman islamistien rekrytoimisesta, hyökkäyksistä siviilejä vastaan ja ihmisoikeuksien loukkauksista Afrinin alueella.

Asiasta kertoi eilen al Masdar.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top