Syyria tänään: Kuvia jihadisteilta juuri vallatusta kaupungista

Syyrian sotatilanne on rauhoittumassa ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) sotilaallisen lyömisen jälkeen, mutta toinen jihadistikoalitio, Hayat Tahrir al-Sham, ja turkkilaisten tukemat ryhmittymät kontrolloivat yhä alueita läntisessä Syyriassa, ja taistelut jatkuvat paikallisesti. IS on tehnyt joitakin terrori-iskuja Damaskoksen hallituksen kontrolloimille alueille, ja Tahrir jopa ottanut takaisin jo menettämiään paikkakuntia.

Syyrian itäistä osaa kontrolloivan Syyrian Demokraattisten voimien SDF:n rooli sodanjälkeisessä Syyriassa on myös yhä epäselvä. Presidentti Bashar Al Assadin ulkomaiset tukijat eivät ole toimineet täysin vailla omia intressejään, ja mm. Turkki halunnee sodanjälkeiseen hallintoon omia kavereitaan, ja mahdollisesti Hayat Tahrir al-Shamin, mutta ei SDF:ää jonka päävoima on ollut kurdien Kansan Itsepuolustusjoukot YPG. Tilanteessa on siis setvimistä. Syyrialainen Al-Masdar News on kerännyt kuvakoosteen Al-Assadin hallituksen armeijan, Syyrian Arabiarmeijan SAA:n, juuri jihadisteilta valtaamasta kaupungista.

Suurimmat osat Syyriaa on jo rauhoitettu, ja pakolaiset ovat palaamassa naapurimaista. Bashar Al Assad on toivottanut myös poliittisten vastustajiensa kannattajat tervetulleiksi. Raja-asemat Libanoniin ja Jordaniaan ovat olleet auki jo vuoden, ja kymmeniätuhansia syyrialaisia on palannut kotipaikkakunnilleen. Otsikkokuva ja muut kuvat ovat Al-Masdarilta.

Paikkakunta on Kafr Naboudeh, ja siellä on tehty rumaa jälkeä:


Syyrian hallituksen sotilaat, ja hyytynyt auto:

Lisää aiheesta: Al-Masdar News 27.05.2019.

3 Comments

 1. Follow the money
  27.5.2019 15:16

  Kun näkee tällaista niin pitää miettiä kuka tätä on rahoittanut. EivätBlack Hawk helikopterit tai motocross-pyörät ja miljoonat ammuset ole tulleet tyhjästä. Joku on maksanut ne. Mutta kuka? Kenelle sota sopii? Kuka haluaa jatkuvaa rauhattomuutta lähi-itään ja eurooppaan???

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.5.2019 17:30

   Kuvista jäi mieleen, että myös Syyrian hallituksen joukot kävivät sotaa tuunatuilla siviili-4veto-pickupeilla, kuten jihadistitkin. Kuvissa juuri Assadin sotilaat autoineen. Ei siellä niin hirmuisesti ole ollut fyffeä aseistautua. Issiläiset saivat saudi-salafisteilta ilmeisesti, ja heillä oli öljykauppa auki Turkin kautta, joten IS (ISIS) oli parhaimmissa varoissa koko sodassa.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  27.5.2019 17:41

  ”Kuka haluaa jatkuvaa rauhattomuutta lähi-itään…”??

  -Siellä on ollut tietty meininki jo kuutisen tuhatta vuotta, eikä muutoksesta ole vielä havaintoa. Olisko Jahwetti tai Allu??

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top