Syyria: Turkki pyytää USA:lta kahta Patriot-patteria venäläisten alas-ampumiseen

Tuoreen tiedon mukaan Turkki on lähestynyt USA:n edustajaa Syyriassa, James Jeffreytä, pyynnöllä että Yhdysvallat siirtää Turkin tueksi kaksi Patriot-ilmatorjuntaohjus patteria.

Turkin tukemien kapinallisten FSA:n  ja islamistijärjestö Hay’at Tahrir al-Shamin hyökkäys Syyrian hallituksen joukkoja vastaan Idlibin maakunnassa tyrehtyi tänään ilmatuen puuttumiseen turkkilaisilta. Venäjä estää Turkin lentotoiminnan Syyrian ilmatilassa, mutta hallituksen joukkojen tukena ovat myös Syyriaan sijoitetut Venäjän ilmavoimat.

Turkin ilmavoimat ampuivat parisen päivää sitten alas Syyrian sotilashelikopterin, mutta eivät ole sen jälkeen toimineet Syyriassa. Venäjä on aktiivisesti iskenyt Turkin tukemia joukkoja vastaan lentopommituksin, mutta ei ole iskenyt heitä tukevaan Turkin armeijan tykistöön.

USA:n edustajat eivät ole vastanneet Turkille. Bloombergin tietolähde on ”vanhempi turkkilainen virkamies” Ankarassa.

Asiasta kertoi tänään Bloomberg: Turkey Asks U.S. for Patriot Missiles to Deter Russia in Syria.

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  21.2.2020 00:59
  Vastaa
 2. Tyypillistä toimintaa
  21.2.2020 13:43

  Tämä on tyypillistä käytöstä tuolle valtiolle. Ensin hyökätään varoittamatta jotta ”säilytetään kunnia”. Ja sitten kun tulee korville, niin sitten huudetaan isoveljeä ja sen kavereita apuun. Piiloudutaan niiden selän taa. Suomessa tätä kutsuttaisiin kusipäisyydeksi ja pelkuruudeksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top