Syyria: Turkkilaiset ja USA:n liittolaiset taistelussa, al-Assadin armeija kuritti Turkin tukemia kapinallisia, turkkilaiset uhmaavat venäläisiä

Turkin armeija on hyökännyt Mabijin alueella USA:n tukeman liittoutuman Manbij Military Councilin asemia vastaan lauantaina. Hyökkäykset useita kyliä vastaan alkoivat lauantaina (26.01.) aamulla ja jatkuivat sunnuntaina.

MMC:n tiedotuskanava mainitsee Sukkariyya Kabiran, Hulwanjin ja Muhsaran kylät, jotka ovat Manbijin pohjoispuolella.

Al-Masdarin mukaan turkkilaiset ja heidän paikalliset liittolaisensa ovat hyökkäilleet pohjoisen Manbijin alueella myös Dadatin kaupunkiin, jossa Venäjän sotilaspoliisi on läsnä.

Presidentti Bashar al-Assadille uskollinen Syyrian Arabi-armeija SAA iski Turkin tukemaa kapinallisjoukkoa Jays Al-Izzaa vastaan pohjoisessa Hamassa tänään sunnuntaina. SAA:n antaman tiedon mukaan iskussa kuoli myös kapinallisten komentaja.

Venäjän hallituksen tiedottaja Dimitri Peskov ilmaisi sunnuntaina (27.01.) Venäjän ja Syyrian (=al-Assadin) huolestuneisuuden tilanteessa Idlibin kuvernementissa. Peskovin mukaan ”Turkin kanssa tehtyä sopimusta Idlibin alueen rauhoittamisesta ei ole täysin toteutettu, Turkin vakuuttelusta huolimatta, ja tilanne aiheuttaa huolta Damaskuksessa ja Moskovassa”.

Peskov korosti, että Turkkia on toistuvasti kehoitettu toteuttamaan Sochin julistuksessa sovitut asiat luoteisessa Syyriassa. Islamistit ovat yhä hekin alueella, sillä entinen al-Nusran rintama, nyt nimellä Hay’at Tahrir Al-Sham’s toimii yhä Aleppon ja Idlibin maakunnissa ja myös demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top