Syyria: Venäläisiä vastaan hyökätty tänään Latakia-Aleppo -valtatiellä

Venäläiset ovat partioineet Syyrian talouselämälle hyvin tärkeällä M-4 moottoritiellä Latakian ja Aleppon kaupunkien välillä Idlibin kuvernementissa pitääkseen tämän jihadistien ja Turkin liittolaisten uhkaaman väylän auki liikenteelle. Tänään aamulla venäläisiä ajoneuvoja vastaan on hyökätty, ja ainakin yksi panssaroitu auto on vahingoittunut.

Päivitys: Hyökkäyksen on tunnustanut kaukasialais-taustaisten islamistien ryhmä Khattab al Shishani. Ryhmä on aiemmin toiminut ”islamilaisen valtion” IS:n mukana.  KaS:n osallisuudesta kertoi mm. SOHR.

Turkin tukemat syyrialaiset paramilitaarijoukot ovat jakaneet somessa kuvia hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta venäläisestä saattueesta, mutta virallista kantaa hyökkääjien identiteetistä ei ole vielä esitetty. Syyrialainen twiittaaja edelleenjakoi kuvat:

Venäläiset joutuivat äskettäin ilmeisesti ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS) hyökkäyksen kohteeksi itäisessä Syyriassa Deir ez-Zorissa, mistä olemme kertoneet. Tämän hyökkäyksen jälkeen Syyriassa olevat Venäjän ilmavoimat iskivät IS:n kohteisiin. Kunhan tämänaamuisen tekijät on yksilöity, on odotettavissa että heihin suhtaudutaan jollakin tavalla.

Syyria: Turkin tukema terroristijärjestö väittää surmanneensa venäläisen kenraalin

Venäjän armeijan kenraalimajuri kuollut tienvarsipommi-iskussa Syyriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top