Syyrialaistieto: Turkki lähettää syyrialaisia proxy-sotilaitaan taistelemaan Azerbaidzaniin

Syyrialaisen julkaisun tietolähde Turkin tukeman opposition riveissä, ns. Syyrian kansallisessa armeijassa SNA:ssa, kertoo Turkin lähettäneen kuukausi sitten SNA:n sotureita Azerbaidzaniin, jolla on sotilaallista jännitettä naapurinsa Armenian kanssa. Turkin omia sotilaita on jo paikalla.

Turkin tukemat syyrialaiset paramilitaari-joukot koostuvat presidentti Bashar al-Assadia vastustavista kapinallisista, ja eri jihadisti-ryhmien jäsenistä. Myös ”islamilaisen valtion” IS:n terroristeja on joukossa.

Turkin islamisti-presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti 14.07. tukevansa islamilaista Azerbaidžania kristillistä Armeniaa vastaan. Maat eivät ole sodassa keskenään, mutta alue-erimielisyydet koskevat Vuoristo-Karabahin aluetta.

Armenia on jo esittänyt syytteitä Turkkia vastaan ulkomaisten taistelijoiden tuomisesta Azerbaidzaniin. Ulkoministeri Zohrab Mnatsakanyan mainitsi asian syyskuussa, ja piti Erdoganin lausuntoa tuesta Azerbaidzanille voimankäytöllä uhkaamisena.

Turkin tukema paramilitaarijoukko, Syyrian kansallinen armeija (SNA) on North Pressin saaman tiedon mukaan varautunut lähettämään kymmeniä sotureita Azerbaidzaniin. Ensimmäinen erä on jo lähetetty, ja toista koulutetaan turkkilaisten toimesta. Tietolähde kertoo jokaiselle lähtijälle maksetun 1800 USD:a vastaavan summan. Värväystoimisto toimii Turkin miehittämässä osassa Syyriaa, Afrinissa.

Värvätty tekee kuuden kuukauden sopimuksen, josta ajasta hän on yhteensä neljä kuukautta Azerbaidzanissa. SNA:lla, joka näyttää olevan Turkin tärkein kumppani tässä palkkasotureiden värväämisessä, on toimintaa myös Suomessa.

Asiasta kertoi tänään North Press.

23.09: Azerbaidzanin armeijalla laajat harjoitukset Armenian rajalla.

6 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  22.9.2020 15:26

  Otsikkokuvassa SNA:n ”taistelija” harjoittelemassa tappamista kotikäynnillään Syyriassa, jonne häntä ei voi palauttaa koska sorto, vaino, itku ja hammastenkiristys. Bai tö vei, pitäiskö hänen puolueensa kieltää Suomessa?? -Harjoittelee todistetusti väkivaltaa.

  Vastaa
 2. Rankku
  22.9.2020 17:30

  Tuskin voi, punainen ja vihreä on myös islamin värejä. Toivottavasti venäjän ja turkin yhteisten partiointien lakkauttaminen johtuu siitä syystä että Venäjä lähettää joukkojansa Armenian tueksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.9.2020 18:01

   Lavrovin ilmoitus yhteispartioinnin keskeyttämisestä on viesti Turkille, että lopettaa sikaikun tai välit menee oikeesti poikki, luulen.

   Vastaa
 3. Vosiko olla...
  23.9.2020 10:00

  Nämä tällaiset sanat kuin proxy, paramilitantti ja muut ovat vähän liian hienoja tällaiselle tavallselle sukankuluttajalle. Onneksi ensimmäisessä lauseessa kerrotan mistä ryhmästä on kyse. Mutta että kun tällaisia sanoja viliseen niin kokonaisymmärrys helposti sumenee kun joutuu miettimään että mistä on kyse.

  En sano että artikkeli oli huonosti kirjoitettu, mutta noiden hienompien sanojen kohdalla voisi harkita suomenkielisiä sanoja. On totta että kansainväliset uutistoimistot käyttävät noita sanoja. Ja on totta että kaikkea ei kannata suomentaa, vain ne osat jotka tuovat selkeyttä. Mutta heitän ajatuksena ilmaan sellaisen asian että löytyisiköhän noille suomenkilisiä vastineita? Tai voisiko juttua kirjoittaa hieman toisin, esim. ”Syyrian olemassa olevan hallinon kaatamiseen tähtäävät puolisotilaallisen ryhmät, joita Turkki rahoittaa, siirtyvät, sotimaan Turkin pyynnöstä Azerbaizaniin Armeniaa vastaan. Nämä ryhmät koostuvat Syyrian olemassa olevan hallinon vastustajista (SNA) sekä islamilaisen valtion muodostamiseen tähdänneistä terroristi-sotilasta, sekä muista pienemmistä ryhmistä. …”

  Eli vähän yksinkertaistaa yksinkertaisille lukijoille. Jotta kokonaisuva säilyy siitä kuka ajaa kenenkin etua ja kuka toimii taustalla nukkemestarina. Ja kuka on riidoissa kenekin kanssa ja miksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.9.2020 12:15

   Thanx.

   Vastaa
 4. Orang Utang
  23.9.2020 13:13

  Geopoliittisesti katsoen Azerbaidzan on ainoa Iranin ja Venäjän välinen maayhteys.
  – Äskettäin avattiin sähkölinja Iranin ja Azerbaidzanin välille

  Turkin yhteys Intermarium hankkeeseen vahvistui äskettäin, kun Puolaan rakennettiin “turkin uskoinen” moskeija.

  Lisää Pohjois-etelä-valtioliittojen syntymisen pohdiskelua täällä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top