Syyrian Demokraattinen Neuvosto SDC tapaa ehkä Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin

Itä- ja Pohjois-Syyrian poliittinen asetelma muuttui viime vuoden lokakuussa Yhdysvaltain vedettyä tukensa kurdiliittolaisiltaan, ja annettua vihreätä valoa Turkin autokraattisen presidentin hyökkäyssuunnitelmalle Syyrian koillis-osaan. Kurdijohtoisten Syyrian Demokraattisten Voimien SDF:n ja Damaskoksen hallituksen läheneminen alkoi tuolloin.

Kurdien järjestöt ja itsehallintoelimet alkoivat parantaa suhteitaan myös Venäjään, presidentti Bashar al-Assadin tärkeimpään tukijaan. Tämän jälkeen on nähty monta poliittista piruettia. Koillis-Syyrian itsehallintoelimen Syyrian Demokraattisen Neuvoston (SDF t. MSD) edustajien saapuminen perjantaina (28.08.) Moskovaan neuvotteluihin on tuorein siirto pelissä.

Tiedote lyhennellen: Syyrian demokraattisen neuvoston SDC:n (MSD) valtuuskunta on saapunut perjantaina Venäjälle neuvotteluihin. Valtuuskunnan jäsenet ovat toimeenpanevan komitean yhteispuheenjohtaja Ilham Ehmed, hänen sijaisensa Hikmet Hebîb, Syyrian unionipuolueen Senherib Barsum ja MSD:n edustaja Egyptissä Sihanok Dibo. Neuvotteluja suunnitellaan myös Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja muiden vanhempien edustajien kanssa.

Syyrian demokraattinen neuvosto SDC (MSD) perustettiin vuonna 2015, ja se toimii poliittisena sateenvarjona, joka tarjoaa poliittisen kehyksen Syyrian konfliktin ratkaisemiseksi Syyrian sisäisten neuvottelujen ja diplomaatian avulla. Poliittiset puolueet, kansalaisyhteiskunta, Pohjois-ja Itä-Syyrian autonominen hallinto ja avainhenkilöt ovat edustettuina MSD:ssä.

Asiasta kertoi 30.08.2020 ANF News.

SDC:n twittertilillä ei ole vielä uutista aiheesta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top