Syyrian presidentti syyttää Erdogania Muslimiveljeskunnan edustajaksi

Syyrian presidentti Bashar Al-Assad syytti tänään turkkilaista virkaveljeään Recep Tayyip Erdogania pahamaineisen Muslimiveljeskunnan, Muslim Brotherhoodin, asian ajamisesta Turkin kansallisten etujen sijasta.

Moskovassa tänään torstaina aikaansaatu Idlibin aselepo tukkii Syyrian hallituksen joukoilta, Syyrian Arabiarmeijalta SAA:lta, mahdollisuuden ratkaista sotilaallisesti Syyrian viimeisen merkittävän islamisti-kapinallisten tukialueen asia, ja tuo Turkin armeijan M-4 -moottoritielle jolle heillä ei muuten olisi ollut pääsyä. Lyhyellä tähtäimellä aselepo oli toivottu asia, mutta luo ehkä suurempia ongelmia lähitulevaisuuteen, saatetaan Syyriassa ajatella.

Niinpä Al-Assad puhuu suoria sanoja:

”Erdogan ei osaa kertoa turkkilaisille, miksi hän lähetti armeijansa taisteluun Syyriassa ja miksi hänen sotilaitaan kuoli siellä, koska tällä asialla ei ole mitään tekemistä Turkin tärkeiden etujen kanssa, vaan hänen Muslimiveljeskuntansa ideologian kanssa”, Assad kertoi Al-Masdar Newsin mukaan.

Syyrian presidentin sanojen vakuudeksi esitämme otsikkokuvassa Erdoganin yhdessä Egyptin islamisti-presidentin Morsin kanssa. Ns. arabikevään myötä Muslimiveljeskunta pääsi valtaan, ja alkoi samantien puuhata shariaa ja muuta asiaankuuluvaa. Armeija joutui lopulta puuttumaan vaaralliseen kehitykseen.

Egyptin ei-uskonnollisten presidenttien aikana, aina Gamal Abdel Nasserista Hosni Mubarakiin, Muslimiveljeskunta oli Egyptissä laiton ja sen kannattajia vainottiin. Arabisosialismi l. baathismi oli yhteistä Egyptille ja Syyrialle, kuten myös Irakille. Baath-hallitukset pyrkivät tekemään kotimaissaan saman kuin ”modernin Turkin perustajan” tittelin ansainnut Mustafa Kemal Atatürk Turkissa: Pitää uskonnolliset ääriainekset matalina, nostaa elintasoa ja sivistystasoa, ja viedä kansat pois ikuisesta takapajuisuudestaan.

Demokraatteja nämä modernistit eivät olleet, kuten ei ole Bashar Al-Assadkaan. Paljon oli/on heidän maissaan asioita, jotka saavat ihmisoikeuksista kiinnostuneet huonolle mielelle. Muslimiveljeskunta on yrittänyt kaataa kolmasti Assadien perheen presidentiaalisen ”säädellyn demokratian”: 1964, 1982 ja 2011. Viimeisin vallankeikaus-hanke johti sisällissotaan, jonka jälkiä tänään siistittiin Moskovassa.

Demokratiavaje arabimaassa voi olla raskasta paikallisille, mutta Muslimiveljeskunnan valtaannousu ei sitä korjaa, -päinvastoin. Jos arabisosialistiset baath-diktaattorit pyrkivät säätämään, mitä lehtiä alamaiset lukevat, veljeskunta säätää heidän parranpituutensa, ja kuinka paljon vaimon naamasta saa näkyä  säkin raosta.

Muslimiveljeskunnalla on myös meitä eurooppalaisia uhkaavia tavoitteita. Se haluaa aivan samaa, kuin edesmenneet Osama Bin Laden ja Abu Bakr al-Baghdadi, mutta ei-niin-päättömällä tavalla. Siksi veljeskunta, ja sen työkalut kuten Hiz ut Tahrir, ovat meille vaarallisempia.

Muslimiveljeskunta piti tuoreimman kokoontumisensa Istanbulissa 14.-15.09. 2019, suosijansa Recep Tayyip Erdoganin siunauksen alaisena. Erdoganin AKP-puolue oli hyvin edustettuna kokouksen 500:n osallistujan joukossa.

Ensimmäisen puheenvuoron  Istanbulin konferenssissa piti veljeskunnan nykyinen varavalvoja Ibrahim Mounir, joka kertoi, että heidän kutsunsa islamiin tapahtuu rinnakkain muslimien veljeskunnan poliittisen ohjelman kanssa korostaen, että nämä kaksi ovat erottamattomat. Toisin sanoen he turvautuvat miekkaan tarvittaessa levittääkseen viestiään. ”Viimeisen 91 vuoden aikana emme ole levänneet”, sanoi Mounir.

Sitten Imad al-Hout puhui. Kirurgi ja Libanonin parlamentin jäsen Al-Hout sanoi: ”Emme etsi valtaa, mutta emme vältä vastuumme, jos velvollisuus vaatii.” Al-Hout esitteli konferenssissa valmisteluasiakirjan, jonka otsikko on ”Visio ja viesti”.

Veljeskunnan johtohahmot esittäytyivät vuorotellen korokkeella ja kiivailivat Egyptin hallitusta vastaan ​​ylistäen samalla ryhmän perustajaa Imam Hassan al-Bannaa. Tunnettujen puhujien joukossa olivat veljeskunnan kielletyn Syyrian sivukonttorin johtaja Mohammad Hikmat Walid, heidän entiset päävalvojansa Jordaniassa Abdulhamid Thnaibat ja Humam Said,  sekä heidän palestiinalainen kollegan Mahmud Hussein.

Läsnä oli myös pahamaineinen Tarek al-Zummar, egyptiläinen islamisti, joka pidätettiin presidentti Anwar al-Sadatin murhasta vuonna 1981.  Al-Zummar vapautettiin vuonna 2011. Hän asuu nyt Qatarissa, joka on Turkin ohella toinen veljeskunnan tukija.

Entinen parlamentin jäsen Thnaibiat puhui väkijoukolle kysyen: ”Onko muslimien veljeskunnan rauhallinen polku edelleen oikea polku?” Hän ei maininnut, että veljeskunta on tiettävästi aseistautunut Syyriassa ja Egyptissä ja että se oli edelleen aseistettu Gazassa Hamasin kautta ja Jemenissä Islamin puolueen kautta

Näiden älykkäiden extremistien päästessä aikeidensa perille, islamisoituminen tulee hiipimällä. Emme huomaa mitään edes silloin, kun Raamatun siteeraamisesta haetaan sharia-poliisin toimesta kuulusteluun.

Ehkä noin kamalan tulevaisuuden kuvittelu koputtelee jo mielikuvituksemme rajoja, mutta islamisteilla se on haave joka heitä elättää ja innostaa. Älkäämme antako sen toteutua.

3 Comments

 1. Puolueeton
  6.3.2020 10:41

  ”Emme huomaa mitään edes silloin, kun Raamatun siteeraamisesta haetaan sharia-poliisin toimesta kuulusteluun.”
  Jotkut huomaavat, kun tapahtuu riittävän lähellä!

  Vastaa
  1. Muori
   6.3.2020 11:59

   Valtakunnan syyttäjä Suomessa toimii jo näin. Hakee joka toinen päivä Päivi Räsäsen kuulusteluihin. Eikö tämä ole jo vainoamista?

   Vastaa
 2. Faktoja
  6.3.2020 23:03

  Suomalaisen täytyy tietää mitä on Islam:

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top