Syyrian tykistö ampui tänäänkin turkkilaisia

Syyrialainen lähde kertoo, että Syyrian hallituksen tykistö pieksi tänäänkin Turkin joukkoja Iblibissä,

Uutistoimiston mukaan presidentti Bashar Al-Assadia totteleva maan virallinen armeija, Syyrian Arabiarmeija SAA, ampui tiistaina useita tykistökeskityksiäa kohti turkkilaisten tukikohtaa, joka muodosti uhkan heidän asemilleen Nayrabin kaupungin lähistöllä Idlibissä.

Oppostio-lähteen mukaan SAA olisi ampunut turkkilaisia kohti myös Taftanazin kaupungin lähistöllä, haavoittaen useita. Tiedolle ei ole vahvistusta. Turkin tukemat oppositiojoukot ovat vastustaneet sotilaallisesti Assadin hallitusta vuodesta 2011, jolloin Syyrian sisällissodaksi kutsuttu tilanne alkoi.

Sotaan ovat osallistuneet hallituksen joukkoja vastaan nyttemmin Turkin kontrolloimaan ”Syyrian kansallisarmeijaan” SNA:han järjestäytyneet oppositiovoimat, ”islamilainen valtio” IS (ISIS), IS:ään kuulumattomat islamisistit kuten Hay’at Tahrir al-Sham HTS (al-Nusran rintama), ja kaikkia edellämainittuja vastaan kurdiarmeija YPG joka toimii Syyrian Demokraattisten Voimien SDF:n alaisuudessa. Ulkomaisia toimijoita ovat olleet libanonilainen shia-islamistiliike Hezbollah, Iranin Vallankumouskaarti ja Venäjä presidentti Al-Assadin puolella. USA:n joukkoja on ollut maassa tukemassa kurdeja, ja omilla asioillaan.

Turkki on ollut olevinaan Al-Assadin puolella, mutta presidentti Recep Tayyip Erdoganin sympatiat ovat kohdistuneet enemmän islamisteihin. Nyt Turkki on avoimessa yhteenotossa Syyrian hallituksen kanssa.

Syyrian Arabiarmeija on uutistoimiston mukaan iltapäivällä edennyt lounais-Aleppossa, ja vallannut Kafr Nouranin kaupungin Hay’at Tahrir Al-Shamin  jihadisti-kapinallisilta, ja lähestyy Al-Atarebin kaupunkia. SAA siis etenee venäläisten ilmatukea saaden, ja islamistien tilanteen heikkeneminen kuumentaa mielialoja Ankarassa.

Turkilta voidaan siis odottaa uutta siirtoa, mikä ei näytä huolettavan Damaskoksessa.

Tiistain tapahtumista kertoi Al-Masdar News.

Päivitys:

”[Syyrian] hallinto, etenkin Idlibissä, sai mitä he ansaitsivat. Mutta tämä ei riitä, jatkamme. Koska jos he jatkavat hyökkäyksiä joukkojemme kanssa, he maksavat erittäin raskaan hinnan. Julistan nämä toimet huomenna julkisesti ”, Erdogan sanoi Al-Masdar Newsin mukaan.

2 Comments

 1. No nyt on oikea suunta
  12.2.2020 08:16

  Erdoganin kannattaisi vaan kutsua ne ISIS-joukot omalle maalleen viettämään eläkepäiviä. Syyria putsaa maaperänsä niistä ja hyvä niin. Siinä sitten Erdogan voisi keksiä näille ISIS-joukoille uutta tekemistä. Esim. naulojen suoristelua tai oman kylän rakentamista aavikolle. Sielä kun tuota hiekkaa riittää. Ei tarvita kuin lantaa ja paljon henkilötyövuosia. Sielä voisivat aivokirurgit, insinäärit ja avaruuslentäjät yhdistää voimansa paremmaan tulevaisuuden puolesta.

  Vastaa
  1. Jussi
   13.2.2020 19:08

   Hyvä Mensalainen, mitäs vinttikomerosi arvioi haluaako Turkki Syyriasta 3 000 000 pakolaista lisää? Ja ne pyrkisivät Turkista edelleen mieluiten Eurooppan. Ota ne sitten itse omalle vastuullesi omalla kustannuksellasi järjestämääsi täyshoitoon – äläkä koskaan erehdy kitisemään vieraistasi muille – mitä tilaat sitä saat. Älä vaan erehdy tilaamaan muille vieraita – ne on sinun ja vain sinun ikiomia vieraitasi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top