Syyrian ulkoministeriö syyttää: Turkki rikkoo kahdenvälistä sopimusta ja tukee terrorismia Syyriassa

Turkin autokraattisen presidentin Recep Tayyip Erdoganin vedottua Turkin ja Syyrian väliseen sopimukseen v.1998, Adanan julistukseen, väittäen sen oikeuttavan Turkin toimimaan terroristeja vastaan Syyrian maaperällä, Syyrian ulkoministeriö vastaa syyttämällä Turkkia terrorismin tukijaksi.

Turkki on rikkonut v.1998-sopimusta vuodesta 2011 alkaen tukemalla terroristeja ja miehittämällä Syyrian aluetta, todetaan Syyrian ulkoministeriön kannanotossa.

”Syyria korostaa noudattaneensa kaikenmuotoisen terrorismin vastaista taistelua koskevaa Adanan valtioidenvälistä sopimusta, mutta Turkin hallitus on rikkonut sopimusta vuodesta 2011 alkaen sponsoroiden ja tukien terrorismia, kouluttaen militantteja ja helpottaen näiden tunkeutumista Syyrian Arabitasavaltaan (SAR), tai miehittämällä Syyrian aluetta joko kontrolloimiensa terrorististen ryhmien avulla tai suoraan Turkin asevoimien toimesta.” Ministeriön tiedote luettiin tänään Syyrian valtion TV-kanavalla. Siteerattu Sputnik Newsin mukaan.

Asiasta toisaalla: Al-Masdar tänään: Breaking: Syria accuses Turkey of being in violation of Adana Agreement since 2011.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top