Syyrian YK-edustaja: Israelin iskuun Damaskuksen kv-lentokentälle voidaan vastata iskulla Tel Aviviin

Syyrian kansainvälisesti tunnustetun hallituksen, al-Assadin regiimin, pysyvän YK-edustajan mukaan Israelin äskeisiin ilma-iskuihin Damaskoksen kansainväliselle lentokentälle voidaan vastata symmetrisesti: Iskulla Tel Avivin lentoasemalle.

Syyrian Arabitasavallan YK-lähettiläs Bashar Jaafari vaati viime yönä Suomen aikaa YK:n turvallisuusneuvostoa käsittelemään Israelin ilmahyökkäykset Syyrian alueelle. Hän painotti myös, että hänen hallituksensa voi käyttää oikeuttaan itsepuolustukseen, ja vastata Israelin iskuun Damaskoksen lentoasemalle symmetrisellä iskulla Tel Avivin lentokentälle.

”Eikö olekin oikea ajankohta tälle neuvostolle (YK:n Turvallisuusneuvosto) ryhtyä tarpeelliseen toimenpiteeseen pysäyttääkseen Israelin toistuvat aggressiot maani aluetta vastaan”, sanoi Jaafari. Hän jatkoi muistuttamalla Syyrian legitiimistä oikeudesta itsepuolustukseen, ja Israelin aggressiivisiin tekoihin vastaamiseen. Hän mainitsi erityisesti iskun Tel Aviviin. Jaafari käytti puheenvuoronsa YK:n Turvallisuusneuvoston Lähi-Idän tilannetta koskevassa istunnossa.

Israel on iskenut ilmasta ammutuilla ohjuksia parisen kertaa Damaskoksen alueelle, ja myös kansainväliselle siviili-liikenteen lentoasemalle, -kylläkin rahtipuolelle. Israelin mukaan iskut ovat kohdistuneet Iranin Vallankumouskaartin kohteisiin ja tälle kuuluvaan materiaaliin. Syyriassa ollaan asiasta hyvinkin eri mieltä.

Israelin YK-lähettiläs Danny Danon kertoi lehdistölle, että iskut Syyriassa olevia Iranin sotilaskohteita vastaan tulevat jatkumaan myös USA:n joukkojen vetäytymisen jälkeenkin. Israel pitää Iranin sotilaallista läsnäoloa Syyriassa ja shia-islamistisen Hezbollahin aseistamista vaarana itselleen.

Syyrian YK-edustajan turvallisuusneuvosto-puheenvuoron uutisoi tänään Sputnik News: Damascus Threatens to Respond to Israeli Attack With Strike on Tel Aviv Airport.

Muuta Syyriasta: Afrinin tämänpäiväinen pommi-isku kohdistui Turkin tukemiin islamisteihin:

4 Comments

 1. Karri Nyman
  23.1.2019 13:26

  Kyllä se minun mielestäni on sodan julistamista, kun toisen valtion puolelle ammuskellaan ja perustellan, että pelottaa.
  Israel mellastaa kun luottaa ydin aseisiinsa ja Usan tukeen, vaan saattaapi vielä tulla itku pitkästä ilosta ja silloin ei enään holo kortti auta.
  Ja jenkit maksavat avustusta edelleen vuosittain israelille, joka ei pärjäisi ilman ulkomaan apua.

  Vastaa
 2. Putte
  23.1.2019 17:37

  Tässä kannatta nyt muistaa sekin, että Israel ja Syyriahan ovat keskenään virallisestikin edelleen sotatilassa. Mitään rauhansopimusta ei ole osapuolten välillä tehty.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.1.2019 12:52

   Paranee pitää mölyt mahassaan, jos ei ole edes rauhansopimusta. Viime vuoden keväällä Netanjahu lupaili Putinille, että Israel ei yritä kaataa al-Assadin hallintoa, vaan on kiinostunut vain Iranin uhan torjumisesta Syyrian maaperältä.

   Vastaa
 3. Sotkajärven Matti
  24.1.2019 00:48

  > ilma-iskuihin Damaskoksen kansainväliselle
  > lentokentälle voidaan vastata symmetrisesti: Iskulla
  > Tel Avivin lentoasemalle.

  Tämä ilmoitus itsessään on erinomainen propagandasodan heitto.
  — Mitä maksaa Assadille uhata iskuilla?
  — Mitä maksaa Israelille vastata Assadin sanoihin?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top