Syyte nostettu Suojelupoliisin ylietsivää koskevassa virkarikosasiassa

Syyttäjä on nostanut syytteen Suojelupoliisin ylietsivää vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Rikosepäilyn mukaan Suojelupoliisin ylietsivän virassa ollut henkilö olisi toiminut esteellisenä suorittaessaan turvallisuusselvityslakiin perustuvia virkatoimia. Virkatoimet olivat kohdistuneet yhtiöön, jonka osalta Säteilyturvakeskus oli tehnyt Suojelupoliisille yritysturvallisuusselvitystä koskevan hakemuksen. Kyseisen yhtiön työntekijän on epäilty auttaneen ylietsivää virkarikoksen tekemisessä.

Ylietsivää epäillään myös Suojelupoliisin tietojärjestelmän käyttämisestä vastoin säännöksiä. Hänen hallustaan myös takavarikoitiin vanha toimimaton ase ja patruunoita, joille ei ollut lupaa.

Ylietsivää vastaan on nostettu syyte esteellisyyden vuoksi virkavelvollisuuden rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta. Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. Avunantajaksi epäillyn henkilön osalta on päätetty jättää syyte nostamatta osittain näytön puuttumisen ja osittain teon vähäisyyden perusteella.

 • Tietolähde: Syyttäjävirasto 30.04, 2021.

 

4 Comments

 1. Normaali poliisi
  30.4.2021 14:16

  Niin… supo antaa yleensä ymmärtää että se olisi normaalin poliisin yläpuolella. Mutta se on tavallinen poliisi siinä missä korttelipoliisikin. Sillä ei ole sen kummempia oikeuksia.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.4.2021 16:45

   Korttelipoliisi on ihan OK.

   Vastaa
   1. Artturi-Sakari
    1.5.2021 10:03

    Kaipaan niitä ”Reinikaisia” korttelipoliiseiksi. Ikävä kyllä ne vanhan kansan sovittelevat ja kaikkin tykkäämät poliisit on jo jääneet suurimmalta osin eläkkeele. Tilalle ovat tullee egoisti-rambot.

    Vastaa
 2. juha II
  30.4.2021 20:35

  Poliisi ja SUPO kuin ilvekset!

  Suomi on mätä maa!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top