Taas uusi ammuskelu USA:ssa: Yöklubissa useita haavoittuneita

Varhain maanantain puolella yötä tapahtui yökerhossa Los Angelesin Riversiden alueella ampumavälikohtaus. Ainakin kaksi henkilöä on sairaalassa, loukkaantuneiden määrästä ei ole vielä tietoa.

Asian kertoi mm: https://www.teletrader.com/several-injured-in-la-night-club-shooting-report/news/details/45458208?ts=1540812453267

Mirror.co.uk: Riverside shooting: Seven revellers shot at Sevilla nightclub near Los Angeles during ”First Purge” event.

Päivitämme.

Viimeöinen ammuskelu alkoi puolen yön jälkeen ravintolan sisätiloissa, ihmisten tanssiessa. Silminnäkijät kertovat kymmenestä laukauksesta, ja loukkaantuneiden määräksi mainitaan seitsemän. Ampujat seurasivat pakenevia juhlijoita kadulle, missä jatkoivat ammuskelua. Ravintolassa oli meneillään ohjelman mukaan ”The First Purge” -niminen huvitapahtuma. Sevilla Nightclub Riverside, LA.

Edellinen ammuskelu tapahtui synagogassa Pittsburgissa, toimijana juutalaisia ja Trumpia vihaava henkilö. Myös erilaisia vaarallisia tai sellaisiksi naamioituja kirjelähetyksiä on syksyn aikana löytynyt USA:ssa. Raportoimme äskettäin pommipaketista New Yorkissa radioasemalla, jonka kanavalla esiintyy tunnettuja konservatiivisia radiospiikkereitä. Häiriökampanja, jos sellainen on kyseessä, ei siis kohdistu välttämättä eriteltyyn kohteeseen, -eikä se ole näissä tapauksissa tarpeellistakaan.

Menetelmät, joilla yleistä mielipidettä ohjaillaan, sisältävät senkin vaihtoehdon, että aiheutetaan hälyä vain hälyn itsensä takia, ja aiheutetaan yleisössä turvattomuuden tunne, joka väistämättä syö luottamusta istuvaan presidenttiin, tai vallankäyttäjiin yleensä.

Voikin olla, että tämänkertainen hyökkääjä on tavallinen rikollisjoukko, mutta uutinen toimii silloinkin kuten edellä kuvasimme. Yksittäisten tekojen sijasta voimmekin tarkastella trendiä:

  • Lähestyy tärkeät vaalit,
  • joku ei pidä istuvasta poliittisesta johdosta,
  • -siispä sattuu ja tapahtuu.

Salaliittoteoriat ovat täysin tarpeettomia. Mikä tahansa turvallisuutta heikentävä tapaus lisää yleisen mielipiteen t. poliittisen (äänestys) käyttäytymisen #labiiliutta, so. horjutettavuutta. Jos kukaan ei ole masinoinut sattumusten sarjaa, niin presidentti Trumpilla on vain huonoa onnea.

  • Jauhekirjeitä eri henkilöille,
  • räjähtämättömiä ”pommeja” kirjeissä,
  • Pittsburgin joukkomurha,
  • Pommipaketti radioasemalle,
  • Los Angelesin ampumavälikohtaus.

Mitä seuraavaksi?

Päivitys 14:43, unohtakaa ed. kysymys. Koulussa tälläkertaa:

Epäillyttävä paketti Washington DC:ssä: Radioasema evakuoitu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top