Tabu on murtunut: Kouluväkivalta ylittää uutiskynnyksen, ja etniteetin saa mainita

Suomalainen, kuten länsimainen lukija yleisestikin, on saanut tottua rikosuutisiin, joista huokuu vahva vaikutelma, että uutisoiminen on jäänyt puolitiehen: Jotain uutisen ymmärtämisen kannalta oleellista on jäänyt kertomatta: Tekijöiden etniteetti. Muutos median suhtautumisessa on kuitenkin jo alkanut.

Vielä parisen viikkoa sitten kouluissa ja kouluikäisille tapahtuneet arkipäiväiset väkivallanteot, uhkailut, pelottelut ja kiristäminen, jäivät vain vanhempien epätoivoisten some-päivitysten lukeneiden tietoon. Poliisilta oli turha saada vastausta kysymykseen, ”onko teillä tämänkaltainen rikosepäily tutkinnassa vai ei?”. Arki koulujen pihoilla, koulumatkoilla ja varhaisnuorten ajanviettopaikoissa oli saanut lisämausteen, joka vaikutti koululaisten elämään hyvin drastisesti, mutta joka ei sisältynyt median välittämään todellisuuskuvaan, -eikä kouluviranomaistenkaan tietoisuuteen.

Vantaan kahdesta järkyttävästä väkivalta-tapauksesta jälkimmäisestä, Havukosken koulun pahoinpitelystä jossa 14-vuotias hakattiin tajuttomaksi koulun alueella, selvisi kouluhenkilöstön pidättyminen sekä sairaanhoidon että poliisin kutsumisesta. Näinhän menetellään, kun tapaus on poliittisesti epäkorrekti eikä sille haluta näkyvyyttä. Havukosken ja vähän aiemman Kytöpuiston koulun väkivallan tiedottamisessa ja uutisoinnissa piti vielä linjaus, että tekijöiden etniteetti salataan. Turussa paljastuneen koululaisten väkivaltaisen kiristyksen yhteydessä Iltasanomat (27.09.) uutisoi näin:

– Taakseni takapenkille tuli kolme tyttöä, jotka alkoivat puhua, miten joku oli joutunut maksamaan rahaa. Oli kaikenlaisia ulkomaalaisia nimiä. Rahasummat olivat yli sata euroa.

Koululaisia väkivallalla kiristäneiden etniteetti ei jää kenellekään lukijalle arvoitukseksi. -Ja pienellä päättelyllä hahmottuu, millaisessa todellisuudessa lapset joutuvat käymään koulunsa. Jokin on Suomessa muuttunut, sillä aiemmin vastaavan asian julkinen toteaminen olisi saanut torin täyteen ”meillä-on-unelma” -väkeä tai ns. silakoita yms. hyve-poseeraajia lunastamaan sielulleen autuutta.

Kuvaavaa on, että avauksen julkisuuteen teki vuoden 2015 turvapaikanhakija-tulvan Suomeen päästäneen silloisen hallituspuolueen kansanedustaja:

Ns. maahanmuuttokritiikki on ollut useimmiten turvapaikanhakijoiden käyttäytymisen pimeästä puolesta puhumista, ei sen kummempaa ”rasismia”. Tämän määritelmäni on myös kriitikkojen ”vastapuoli”, maahanmuuttajiin suopeasti suhtautuneiden äänekäs väestönosa, vahvistanut omalla toiminnallaan: Rikollisen (ei-suomalaisen)etniteetin mainitsija on ollut automaattisesti ”rasisti”. Mitään muuta ei ole tarvittu.

Maahanmuutto-kritiikin valtavirtaistuminen on väistämätöntä, ja etenee askel kerrallaan

Toissapäivästä lähtien rikollisen etniteetistä saa ilmeisesti puhua. Suomen toisiksi laajalevikkisin lehtikin tekee niin. ”Arvopohja”, jolla vielä kesällä 2017 Kokoomus ja Keskusta sulkivat Jussi Halla-ahon johtamat Perussuomalaiset pois hallituksesta, on joko kuollut ja kuopattu, -tai elossa mutta ei liiku ja haisee hassulle. Eiväthän persut ole menneet maahanmuuttokritiikissään oleellisesti sen pidemmälle, kuin mitä IS ja Kanerva tekivät 27.09.2020.

Jo syksyllä 2019 kuulimme näkyviltä Keskustan poliitikoilta, että ”turvapaikkajärjestelmäämme ei saa väärinkäyttää. Jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu. Tämä on Keskustan linja”. Nauloja alkoi osumaan ”arvopohjan” ruumisarkkuun jo tuolloin. Onko toissapäiväinen se viimeinen, jää nähtäväksi.

Jos otamme poliitikkojen puheenvuorot 1:1, niin maahanmuuttokritiikki on ollut Suomessa mainstriimia jo pitkään. Perussuomalaisille se on ollut säästeliäästi käytetty kruununjalokivi, mutta onko persujen maahanmuuttokritiikki-monopoli nyt rikottu, samalla kertaa kun median vielä hetki sitten noudattama vaikenemista vaativa tabu-sääntökin? Senkin näemme ajan kuluessa.

Mihin sitten median viime päivinä löytämä kouluväkivalta liittyy?

Osuvin nimitys tälle ilmiölle on alistusväkivalta. Useimmiten ryhmänä toimiva joukko pitää muita jatkuvan pelon vallassa väkivaltaisen uhkan avulla. Tämä painostus aloitetaan jo päiväkodeissa ja sitä jatketaan niin kauan kuin häirikköryhmä viitsii kuluttaa aikaansa koulun penkillä. Sama ryhmä pitää valtansa alla myös lasten ja nuorten kokoontumispaikkoja, saman väkivallan uhan avulla.

Alistusväkivaltaa käyttävillä on luja luottamus siihen, että heidän etninen ryhmänsä on vallassa vielä heidän elinaikanaan, ja siksi pitää valtaväestö alistaa pienestä pitäen. ”Yhteisöjen johtajat” tms. vaikuttajat saattavat levittää tätä käsitystä, ja rohkaista alistusväkivallan käyttämiseen. Ilmiö on yleinen kaikissa Euroopan maissa.

Media ja poliitikot ovat nyt sitten kertoneet meille, mitä kouluissamme tapahtuu. Mitähän seuraavaksi?

Kouluväkivaltaa Suomessa, vain yhden median uutissaalis yhdeltä viikolta:

Kouluväkivaltaa Ranskassa:

Kuinka paljon näitä vielä löytyy??

7 Comments

 1. Juha
  29.9.2020 19:50

  Heh. Mutta vasemmisto haluaa lapsensa monikulttuuriseen kouluun, jossa väkivalta ja koulukiusaaminen kuuluu kulttyyriin..

  Vastaa
 2. Los6666
  29.9.2020 20:02

  aika jännä homma… ei oo muuttunu 15 vuodessa mihinkään, paitsi että ********porukka silloin tyytyi jättämään amiksen ruokalaan aiva järjettömän kaatopaikan, näiden vajaaälyisten ruokailun loputtua…
  roturealismia kehiin ja tervettä järkeä käteen ku kattoo näiden **tun äh**** touhuja
  eivät kuulu ihmisten sekaan

  Vastaa
 3. Jukka juntunen
  29.9.2020 20:20

  Olkoon rotu mikä tahansa,niin rangaistukset voimaan ja olen sitä mieltä,että Suomessa syntynyt tumma ei ole suomalainen

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  29.9.2020 23:36

  10 vuotta johtavan joukkoharhautusmediamme Puna-Ylen terävää kritiikkiä:

  ”YLE WATCHIN 1000. POSTAUS – 10 VUOTTA MEDIAN JA YHTEISKUNNAN PAHENEVAN ALENNUSTILAN SEURANTAA”,
  http://ylewatch.blogspot.com/2020/09/yle-watchin-1000-postaus-10-vuotta.html

  Vastaa
 5. pöh
  30.9.2020 08:04

  Ruotsissahan se alistusväkivalta on ollut yleistä jo pitkään.
  Monet ”etniset” kouluissa on lisäksi oikeasti jo aikuisia vaikka ovatkin siellä muka 14-15-vuotiaita.
  Ryöstetään kengätkin jalasta ja kustaan suuhun ym …

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.9.2020 10:26

   Paitsi ikänsä valehtelevia aikuisia, kouluihimme ollaan tuomassa lapsisotilaita, siis skidejä jotka ovat jo tappaneet jonkun. Katsoo ”ISIS:n” levittämiä videoita, joilla lapsiteloittajia.

   Haavisto ja Ohisalo roudaavat näitä Suomeen, ja Henriksson varmaan huolehtii että ”jokaisella Suomessa asuvalla lapsella on oikeus koulunkäyntiin”.

   Vastaa
 6. Juha
  30.9.2020 16:10

  Kun jäisikin tuo vasemmistolaistoiminta vain nykyhallitukseen.. mutta kun oppositiokin on punainen.. muistamme sipilän ja orpon (huom, pienellä) väestönsiirrot joille Lenin ja Stalin olisivat kateellisia. Yllä ”Kaleeriorjan” linkin takana silmiä avaava artikkeli.. suomalaisen ”oikeiston” mädännäisyydestä

  https://www.verkkouutiset.fi/mihin-katosi-oikeisto/#5e5bfa12

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top