Taidekeskus Onnela, -Käävänkylän nähtävyys ja piristys

Extran tutkiva journalisti ja taide-asiantuntija tekivät tänään exkursion Käävänkylän paljonpuhuttuun kulttuuri-ilmiön, Taidekeskus Onnelan äärelle.

(Kaikki kuvat: Extrauutiset 2022)

Sisään emme päässeet, -lienee näin viikonlopun lähestyessä suljettu. Ulkotilan näyttely täytti kuitenkin kaikki odotuksemme, ellei ylittänytkin niitä. Taidekeskuksen anti koostuu ns. ite-tehdystä kansantaiteesta. Tekijällä (tekijöillä) on persoonallinen lähestymistapa  ja pidäkkeetön luovuus. Teoksista välittyy myös kannanottoja yhteiskunnallisiin asioihin, ja tunnettuja politiikan hahmoja esiintyy teoksissa, tavalla tai toisella.

Enemmän kuin hiottu taito, teoksissa viehättää niiden välittömyys ja spontaani tekemisen ilo. Teosten raaka-aineet ovat myös (ilmeisesti) peräisin tekijöiden arkisesta ympäristöstä. Paikallisuus, konkreettisuus ja maanläheisyys yhdistyvät alkuvoimaiseen luovuuteen, -ja sovinnaisuudet rikkovaan rohkeuteen.

Näitä taideteoksia katsellessa loppuvat sanat! Totean vain, että tähän ei apurahataiteilija pysty.

  • Kouvolan ja Mikkelin välimaastosta löytyy myös vähemmän mielenkiintoinen Taidekeskus Salmela Mäntyharjun kirkolta. Kesämatkailija ehtii samalla reissulla nähdä molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top