Taistelu Amazonin sademetsästä: neljä naista vastaan teollisuusjätit

Amazonin sademetsä on maailman suurin hiilinielu, luonnon monimuotoisuuden ihme ja tuhansien ihmisten koti. Sen arvo koko maailmalle on kiistaton – mutta taistelu sen kohtalosta Ecuadorissa käydään epäsuhtaisessa asetelmassa kaivos- ja öljyteollisuutta vastaan. Salomé Aranda, Margoth Escobar (puhuu kuvassa), Nema Grefa ja Patricia Gualinga ovat aktivisteja ja alkuperäisyhteisöjen puolustajia, kolme heistä itse alkuperäiskansojen jäseniä, jotka ovat asettuneet poikkiteloin oman alueensa ja ympäristönsä tuhoa vastaan.

Heidän kimppuunsa on hyökätty ja he ovat saaneet tappouhkauksia, koska suojelevat sademetsää ja asukkaiden koteja taloudellisilta intresseiltä. Ecuadorin viranomaiset eivät ole kuitenkaan järjestäneet suojelua tai aloittaneet oikeusprosessia hyökkääjiä vastaan.

Amnesty kerää allekirjoituksia muistuttaakseen Ecuadorin valtakunnansyyttäjää poliittisen tahdon merkityksestä ympäristömme puolustajia suojellessa.

Aiheen taustoja:

1 Comment

  1. Jussi
    17.5.2019 23:42

    Kuinka ollakkaan, globarien firmat käytännössä ryöstämässä lähes kehitysmaan luonnonvaroja taatusti pilkkahintaan ja ympäristöstä viis veisaten.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top