Taleban käyttää amerikkalaisten jättämiä koptereita hirttämiseen

Yhdysvaltalaisen senaattori Ted Cruzin edelleenjakamassa videossa Yhdysvaltain jälkeensä jättämä ”Black Hawk” helikopteri on Afganistanissa vallan kaapanneen Taleban-järjestön uus-käytössä. Kabulissa teloittajat kulkevat ovelta ovelle.

Kopterista riippuvan miehen arvellaan toimineen amerikkalaisten tulkkina aikaisemmin. Video on kuvattu Kandaharissa.

https://twitter.com/tedcruz/status/1432542966426607619?s=20

Sama video britti-lehdellä:

Taleban-järjestö ilmoitti ennen USA:n viimeisten sotilaiden poistumista Kabulista, että se pidättäytyy kostotoimista. Ilmeisesti se oli silloin. Ted Cruz edustaa Yhdysvaltain senaatissa Texasia, ja on republikaani.

(Lisäys 04.09.) Uutislähteemme, intialainen TV-kanava, britti-sanomalehti ja intialainen uutispalvelu, ovat päivittäneet omaan julkaisuunsa mahdollisuuden, että helikopterista roikutettu mies olisi joko tapettu jo maan pinnalla, tai sitten jonkinlaisissa valjaissa. Kumpikaan vaihtoehto ei tue käsitystä että Taleban olisi pidättäytynyt kostotoimista entisen hallituksen henkilöstöä kohtaan. Toinen riiputustapauksesta kuvattu video näyttää kopterin korkeammalla, joten katonkorjauksesta tms. ei ole kysymys. Texasilaisena senaattori Cruz ei tokikaan ymmärrä miestä köyden päässä muuta kuin hirtettynä, joten hän on saattanut erehtyäkin.

Kabulissa kostoa jaetaan ovelta ovelle

Toimittaja Lara Logan kertoo saaneensa tietoja vanhemmalta amerikkalaiselta virkailijalta. Tietojen, ja videon, mukaan talebaanit etsivät henkilöitä heidän asunnoistaan, ja teloituksia näyttää tapahtuvan heti paikan päällä. Kabulin sivistyneistöön kuuluvat naiset on kuvattu heidän odottaessaan (turhaan) pääsyä viimeisille lennoille.

Viimeisten Yhdysvaltain sotilaiden poistumisen jälkeen Taleban näyttää tapansa ja kykynsä. Toimittaja Lara Logan on pitkänlinjan ulkomaantoimittaja. Hän on raportoinut mm. ”arabikeväästä” Pohjois-Afrikassa.

8 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  31.8.2021 15:51

  Kuka muistaa vielä Iranin pappishallinnon tavan käyttää ”hiiabbeja”? -Varmaan alunperin kehitysapuna saatuja.

  Vastaa
 2. pöh
  31.8.2021 16:03

  Jenkeissä on kaikki aivan sekasin, ihme jos ei kohta hajoa koko yhdysvallat ja tule jonkinmoinen sisällissota.
  Varmaan aika moni Trumppia vihannut ikävöi jo Trumppiakin..

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.8.2021 16:23

   Myös jotkut demokraatit.

   Vastaa
 3. Tuttua menoa
  31.8.2021 22:25

  Toiviainenkin varmaan vihakiimassaan hirttäisi ”väärin” ajattelijoita katuvalopylväisiin varoitukseksi muille. Eli ei täällä hallinnon vaino ole sen paremmin kontrollisssa tai elin mahdollisuudet ”kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja -velvoitteiden” mukaista.

  Vastaa
 4. juha II
  31.8.2021 23:22

  Onnittelut NATO, Biden ja uutta koiranpentuaan nuoleskeleva ”katastrofi” Niinistö!!!

  Vai kehuako tässä piutäisi?

  Vastaa
 5. Orang Utang
  1.9.2021 10:51

  Näistä poliitikoista on tullut yksi markkinointikanava kaikenlaisille tuotteille, tässä tapauksessa häneltä ostettiin julkisuutta videolle.
  – En ollenkaan pidä mahdollisena, että hän olisi itse ollut kuvaamassa tuota videopätkää.

  Mikäs siinä jos näkyvyyttä halvalla saa. Onhan se win-win kauppa. — Ja loppupelissä koko politiikan tarkoitus. – Jos poliitikko ei suostu julkisuuspelleksi, hän lakkaa näkymästä julkisuudessa ja se oli sitten siinä.

  Vastaa
 6. Jaska Jokunen
  2.9.2021 07:14

  Tuota tuota, näin tämän saman kuvan ja videon jostain. Olikohan Newsmax. Kyseessä ei olisi hirttäjäinen vaan roikkuva ukko teki jossain katolla jonkun lipunasennuksen tms. Ei kannata kovin montaa paikkaansapitämätöntä juttua julkaista, ettei JSN-kerholaiset pääse ilkkumaan. Voihan se tietysti olla, että Extrauutiset oli oikeassa eikä Newsmax tai mistä jutun luinkaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.9.2021 08:30

   Hirttäjäisinä se on maailmalla uutisoitu, mm. etelä-aasialaisessa mediassa. Iranissa kattotyöt tehdään hiiabilla sitten.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top