Taleban kiistää johtajiensa riitelevän ja tappaneen toisiaan

Talebanien kaksi ylintä johtajaa ovat piilotelleet julkisuudelta, mikä on herättänyt kysymyksiä. Talebanin tiedottaja kiisti maanantaina, että toinen heidän ylimmistä johtajistaan ​​olisi ammuttu.

Onkin ollut huhuja Taleban-liikkeen sisäisistä jakautumisista ärhäkkään Haqqani-ryhmän pullikoidessa muuta johtoa vastaan. Kabulissa kuultu laukaustenvaihto, josta uutisoimmekin, selitettiin silloin eräänlaiseksi ilotulitukseksi, joka toisin oli aiheuttanut ihmisuhreja, -siis kyseenalainen ilo.

Talebanin tiedottaja Sulail Shaheen kertoi maanantaina, että varapääministeriksi nimitetty Talebanin poliittisen toimiston entinen johtaja mulla Abdul Ghani Baradar (pikkukuva) kertoi ääniviestillä olevansa hengissä. Hänen oli arveltu kuolleen tai haavoittuneen yhteenotossa haqqanilaisten kanssa.

Suhail Shaheen kertoi twiitissään, että ”hän (Baradar) sanoo, että se (väite kuolemasta) on valhetta ja täysin perusteetonta”. Shaheen näyttää nimittävän Afganistania ”emiraatiksi”. Talebanin julkaiseman videon mukaan Baradar otti osaa johonkin kokoukseen Kandaharissa, mutta videon ajankohtaa ei voida varmistaa. Ylintä johtajaa, mulla Haibatullah Akhundzadia (iso kuva), ei ole myöskään näkynyt julkisuudessa vähään aikaan. Voihan julkisuuden välttelyyn olla toki muitakin syitä, joita ei kuvasta näe.

Spekulaatiota johtajien poismenosta on ruokkinut myös Talebanin perustajan, mulla Omarin kuoleman kuoleman salaaminen kahden vuoden ajan. Omarin myönnettiin kuolleen vasta vuonna 2015. Paremmissa maissa budjettiriihet puidaankin kalashnikoveilla.

Luettavaa:

Intialais-väite: Kabulissa eilen kuullut laukaukset olivat talebaanien valtataistelua

Talebanin ”kummisetä” kuollut aseellisessa välikohtauksessa Rawalpindissä Pakistanissa

2 Comments

 1. juha II
  15.9.2021 22:53

  Ilmeisesti riitelevät siitä kummalla on komeampi parta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.9.2021 23:03

   ”Ei pahoille parta kasva!” (Mun täytynee päivittää nää sanonnat?)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top