Talebanin murhaamaa toimittajaa kidutettu, vartalossa 12 luotia

Uutistoimisto Reutersille työskennelleen valokuvaajan kuolemasta on saatu lisätietoja, eivätkä ne anna sivistynyttä kuvaa islamistisesta äärijärjestö Talebanista, joka on ottamassa haltuunsa suurinta osaa Afganistanista. Aiemman uutisoinnin mukaan Siddiqui menehtyi hallituksen joukkojen saattueen joutuessa väijytykseen, mutta uudet tiedot muuttavat käsitykset.

Intialainen Danish Siddiqui oli yksi niistä kuvajournalisteista, jotka tuottavat tietoa kriisipesäkkeistä maailman lukevalle yleisölle. Kaikki eivät kuitenkaan pidä siitä, että tieto liikkuu ja media saa todisteita kaikenlaisista asioista.

Afganistanin ja Intian turvallisuuspalveluilta saatujen tietojen mukaan Siddiqui joutui talebaanien käsiin heinäkuun 16. Spin Boldakissa Kandaharin maakunnassa. Haavoituttuaan sirpaleesta hänet oli viety paikalliseen moskeijaan saamaan ensiapua, ja sieltä talebaanit hänet löysivät. Paikallisten mukaan telebaanit menivät moskeijaan Siddiquin takia. Hän oli esittänyt vangitsijoilleen lehdistökorttinsa, ja nämä olivat tiedustelleet Talebanin esikunnasta Quettasta. Käsky journalistin vaientamisesta on ilmeisesti annettu sieltä.

12 luotia selkään

Ymmärrettyään lopulta, kuinka näkyvän ja tunnetun henkilön olivat murhanneet, talebaanit yrittivät tehdä ruumiin tunnistamattomaksi ajamalla se yli maastoajoneuvolla. Uutisoinnissa käytetään myös sanontaa kidutus.  Afganistanin hallituksen joukkojen otettua tapahtumapaikan haltuunsa, Siddiquin ruumis saatiin tutkittavaksi, ja teloitus-tyyppinen kuolema varmistui. Danish Siddiqui on aiemmin työskennellyt mm. BBC:lle ja hänelle on myönnetty Pulitzer-palkinto.

CNN-News18 on saanut ensimmäistä kertaa lääketieteellisen raportin intialaisen valokuvajournalistin Danish Siddiquin jäännöksistä. Raportti vahvistaa, että häntä kidutettiin raa’asti kuoliaaksi.

Motiivina intialaisen journalistin murhaan on voinut olla myös viha Intiaa ja intialaisia kohtaan. Kashmirissa ja Pakistanissa toimivan terroristijärjestön Lashkar e-Taiban (LeT) joukkoja on Afganistanissa talebaanien liittolaisina ja tukena. LeT on tehnyt brutaaleja terroritekoja Intiassa.

 

Lisää aiheesta:

5 Comments

 1. Snif
  2.8.2021 19:26

  Siellä missä islami, siellä ongelma, ei poikkeusta missään.
  Joka ikinen muslimi on ongelma oli sitten alahaara mikä tahansa.

  Vastaa
  1. Obelix
   3.8.2021 12:32

   ”Paavi Franciscus tapaa arvostetun sunni-imaamin ensimmäistä kertaa
   Kahden uskontokunnan edustajat tapaavat ensimmäistä kertaa ensi maanantaina Vatikaanissa. Tapaaminen merkitsee uskontokuntien kahdenkeskisten suhteiden palauttamista ennalleen.

   Sofia Kuisma
   Paavi Franciscus pitää uskontojen välistä keskusteluyhteyttä tärkeänä. Kuva: Stefano Rellandini Reuters

   19.5.2016 18:41

   Paavi Franciscus tapaa sunnimuslimien vaikutusvaltaisen imaamin Sheikh Ahmed al-Tayebin ensi viikon maanantaina Vatikaanissa, kertoi paavin edustaja torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Tapaaminen on ensimmäinen laatuaan.

   Kairon Al-Azhar-yliopiston imaami Al-Tayeb on yksi sunnilaisen islaminuskon arvostetuimmista merkkihenkilöistä. Hän esiintyy katolilaisten johtajan paavi Franciscuksen kanssa Pietarinkirkossa. Edustajan mukaan esiintymistä on valmisteltu etukäteen, ja se on aikataulutettu ensi viikon maanantaille.”

   Aiheesta on myös muita artikkeleita! Plärätkää nettiä. Paavi on myös ekumenian nimissä lähestynyt shiioja ja yms. ”hyviä jätkiä”. Paavi on ollut yhteydessä myös luterilaisiin ja yms.

   Toisin sanoen ko. Paavi on rakentamassa _Yhtä Maailman Uskontoa_

   Ps. Liekkö tässä juurisyy-todisteet siitä, miksi terrori-iskut Euroopassa ja myös Suomessa, ovat salafisteille vain pelkkää monimuotoista hyväksyttyä ekumeniaa? Heitä ei näemmä voi palauttaa kotimaihinsa, koska Paavi ja ”liike-elämä” heitä tarvitsevat – vaan päinvastoin, heitä halutaan koko ajan lisää ”työvoiman” paikkaajiksi?

   Vastaa
 2. Me ollaan sodassa
  2.8.2021 22:10

  Tänne eurooppaan tarvittaisiin nyt uusi ”Vlad Seivästäjä”. Sillä islamistit eivät ole koskaan lopettaneet sotaa jonka hävisivät. Vain valkoiset ovat unohtaneet että käynnissä on sota joka alkoi ottomaanien aikaan.

  Vastaa
 3. Dieter
  2.8.2021 22:35

  Suomessakin vapaan media mv-lehden perustaja murhattiin. Kukaan ei ole huolestunut eikä pöyristynyt…

  Vastaa
 4. juha II
  2.8.2021 23:16

  Ulkoministeri Pekka ”ei niin -hääville” tiedoksi, että Afganistanista saisi taleban lapsia Suomeen hoidettavaksi, koska edm. ”käsittelyn” (kidutuksen) antamisen jälkeen on jäänyt runsaasti traumoja ja huonoja yöunia.

  Mitä tulee intialaiseen toimittajaan on hinduna vähemmän oikeutettu olemassaoloonsa, joten unohtakaamme hänet kuten SOO:n jäsenen kuolemaan Thaimaassa skorpionin pistoon, jota voi verrata ”lautapeli” tervehdyttämiseen.

  Kunhan Talebanin ”Hupsis herrat” ehtivät Eurooppaan kyldyyri matkalleen ihmettelemään länsimaiden umpimielistä tyhmyyttä ja päättavät sen ykskantaan lopettaa siihen paikkaan. Tietää se rumasti ruumihia, joita voi taiteellisesti ”torsoiksi” kutsua!

  Mutta syykin tähän on selvä. Emme ottaneet heitä tarpeeksi kauniisti vastaan vaan suurella ”rassissmilla” heitä ärsytimme!
  Ei meitä auttaneet edes suvakkien alistuvaiset elkeet ja ymmärrys suuri. Siniset silmät pahensivat vain asiaa ja siniristilippu myös!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top