Tallink puskee merellä eteenpäin 100 miljoonaan velan euron turvin

Tallink-konserni on allekirjoittanut käyttöpääomalainasopimuksen SA Kredexin kanssa. Lainan kokonaismäärä on 100 miljoonaa euroa ja laina voidaan nostaa 10–40 miljoonan euron erinä. Kolmen vuoden maturiteettilainan korko on 12 kuukauden Euribor + 2 %. Lainan vakuutena ovat kiinnitykset viidelle alukselle, jotka sijoittuvat nykyisten velkojien jälkeen.

Kredexin kanssa allekirjoitetun lainasopimuksen lisäksi 29.5.2020 tuli voimaan yhtiön luotonantajakumppaneiden kanssa tehty sopimus 61 miljoonan euron olemassa olevien lainojen takaisinmaksujen lykkäämisestä vuonna 2020.

Lainasopimuksen allekirjoittaminen Kredexin kanssa ja sopimus lainanantajien kanssa lainan takaisinmaksun lykkäyksestä antaa yritykselle hyvät mahdollisuudet jatkaa toimintaamme koronaviruspandemian aiheuttaman talouskriisin aikana ja palauttaa ydinliiketoimintamme tänä vuonna, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Olemme kiitollisia Viron hallitukselle saamastamme luottamuksesta ja tuesta ja kumppanipankeillemme hyvin jatkuneesta yhteistyöstä ja tuesta tässä haastavassa tilanteessa. Näiden sopimusten lisäksi Tallink jatkaa kovaa työtä löytääkseen lisäratkaisuja ja -mahdollisuuksia, kuten Danske-pankin kanssa jo solmitun sopimuksen jatketusta luottolimiitistä, Nõgene lisää.

Usko tulevaan

Kuinka Tallinkin usko tulevaan siis on, kysyimme viestintäjohtaja Katri Linkiltä tulevaisuuden näkymistä. Linkin mukaan tärkeintä on saada matkustusrajoitteita purettua myös suomessa. Kahden viikon karanteeni on matkustajille melkoinen haaste matkan jälkeen, sanoo Link. Talouden rattaat pitäisi saada toimimaan ja rajoituksia toivottavasti myös suomessa pohditaan hallituksen toimesta, Link painottaa.

Uskoa tulevaan yhtiöllä on uuden reitin Suomi – Latvia avaamisen myötä, uskoo viestintäjohtaja Katri Link. Link kertoo extran haastattelussa, että kysyntä on yllättättänyt positiivisesti. Matkoja on varattu jo yli 20000, joista yli 75% varauksista on suomesta tehtyjä.

KredExin toimitusjohtaja Lehar Küttin mukaan avain kriisistä selviytymiseen on valtion, rahoittajien ja yrittäjien välinen yhteistyö.

On selvää, että valtion KredExin kautta Tallink-konsernille myöntämä lainasumma on suuri, mutta on meidän kaikkien etujen mukaista, että Viron yritykset selviävät tästä kriisistä mahdollisimman vahingoittumattomana ja pystyvät jatkamaan toimintaansa. Tämä mahdollistaa työpaikkojen säilymisen ja sitä kautta verotulot valtiolle. Myöntämällä lainaa Tallink-konsernille valtio ei tue vain yhtä tiettyä yritystä, vaan myös koko Viron taloutta, koska Tallink on tärkeä liikekumppani monille Viron yrityksille, Kütt sanoo.

Nähtäväksi jää, kuinka laivayhtiöt ja erityisesti matkustajaliikenteeseen suuntautuneet kriisin selvittävät.

1 Comment

  1. ro
    9.6.2020 00:19

    Hehee hee! lainoitaapa konkurssikypsää yritystä.Tämän kaltainen älyttömyys ei mennyt läpi edes suomessa aikanaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top