Tänään ratkaiseva päivä Venezuelassa? Guaido vaatii armeijan johtoa valitsemaan puolensa

Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi julistautuminen oli oppositiojohtajalta jo ”Rubiconin yli astuminen”, ja sunnuntainen vetoomus armeijan johdolle hylätä istuva presidentti tuo kriisin kulminaatiopisteen tälle päivälle: Joko vetoomusta kuullaan, tai Guaido menettää uskottavuutensa, tai tilanne suistuu yhteenottoon.

”Kysyn Lopez Vegalta, kansalliskaartin komentajalta; armeijan Suárez Chourioolta; laivastosta Martin Alexandrelolta; Juliá Artiguezilta ja Remigio Ceballosilta, vieläkö he jatkavat diktaattori suojelemista? ” , kysyy Guaidó ja jatkaa samassa hengessä: ”Meidän asevoimamme eivät voi jatkaa Mirafloresin turnajaisiin osallistumista . Ne eivät voi jatkaa diktaattorin suojelua, sillä hänen (Maduron) kanssa ei ole toimivaa ratkaisua.”

Guaido kehotti myös sotilashenkilöiden perheitä muistuttamaan heitä siitä, että he kärsivät myös Venezuelan tämänhetkisestä ennennäkemättömästä kriisistä. ”Heidän pitäisi muistuttaa sotilaita siitä, että he menettivät myös valonsa, ja että ruoka on pilaantunut, ja että hekin kärsivät lääkkeiden loppumisesta, että heidän perheensä kärsivät tästä kriisistä muiden venezuelalaisten mukana”, Guaido sanoi. Seuraava lause on hyvin mielenkiintoinen:

Olkaa tarkkaavaisia huomenna, koska on aika ottaa askel.

Kuten muinaiset roomalaiset sanoivat: ”Alea iacta est.

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    11.3.2019 01:12

    Venezuelan mediassa liikkuu tieto, että Maduro on väittänyt USA:n kohdistaneen avaruudesta näkymättömän säteen Gurin voimalaitoskompleksiin, ja aiheuttanut blackoutin. Opposition parlamentaarikko on sanonut hallituksen energiahenkilölle, että ”varmaankin syytätte katkoksesta Trumpin lähettämiä iguaaneja”. #Liskot ja #avaruussäteet mainittu.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top