Tankkeri ”not under command” Persianlahdella

Tilanne Persianlahdella on aluksi kerrottua vakavampi, ja koskee useampaa alusta. Britannia on varoittanut kaikkia alueella liikkuvia.

Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen telegrammikanava on ensimmäisenä kertonut, että Golden Brilliant -kemikaalitankkeri on törmännyt merimiinaan Omanin lahdella. Tietoa ei ole pystytty tarkistamaan. Tiedot Persianlahden tapahtumista ovat yhä epämääräisiä. Panamaan rekisteröityyn Asphalt Princess -alukseen mainitaan nousseen jotain väkeä, joka voisi olla Iranin proxyjä.

(Kuva: Arkistokuva Persianlahdelta + Golden Brilliant sijainti)

Tilanteen yhteydessä mainitaan alukset Maersk Messina -lippuvaltio Singapore, Panamaan rekisteröity Asphalt Princess, Front Crown ja Golden Brilliant Singaporesta. Rannikkovaltion merivartioston kone pyörii tapahtumapaikalla Fujairahin edustalla. Golden Brilliantin AIS-järjestelmään antama koodi kertoo ettei alus ole ohjattavissa, vaan muun merenkulun on väistettävä sitä. Englannin merenkulkuviranomainen on varoittanut tilanteesta, joka ”ei liity piratismiin”. Tapahtumapaikalle on menossa usean valtion kalustoa.

UKMTO käyttää sanontaa ”mahdollisesti kaapattu”. Kyseinen alus, jota virasto ei nimeä, on tietojen mukaan Asphalt Princess. 

Luettavaa:

Yhdysvaltain tukialusryhmä reagoi drone-hyökkäykseen israelilais-tankkeria vastaan

2 Comments

 1. OnneaVaan
  3.8.2021 20:00

  Ajoikohan miinaan keskellä tuota merialuetta, kuten kuvassa näyttäisi olevan? Aika outoa, olikohan ajomiina tai joku muu paukku(=kylkeen asennettu tai esim. veneellä tai torpedolla toimitettu)? Voi tulla ”kuhinaa” tuolle alueelle.

  Vai rakennetaanko syytä hyökätä Iraniin? Kymmenet sodat on aloitettu vastaavan tyylisesti tekemällä itse vale-isku omaan kohteeseen…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.8.2021 20:48

   Jos miina-väite on false-flag, niin sen levittäjä on Iranin vallakummallinen islamistikaarti Quds-joukot, joiden julkaisusta tieto on poimittu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top