Tankotanssin SM-kilpailut tänä vuonna Jyväskylään, MM-kisa 2023

Suomen liikuntapääkaupunki Jyväskylä isännöi tankotanssin SM-kilpailuja lokakuussa, ja lajin MM-kilpailuja vuonna 2023.

Suomen Tankotanssiliitto järjestää tämän vuoden SM-kilpailut Jyväskylässä 16.–17.10.2021, ja tankotanssin MM-kilpailu asettuu samaan kaupunkiin vuonna 2023.

Tankotanssi kysyy harrastajaltaan akrobaattisia taitoja, notkeutta, voimaa ja esiintymisvarmuutta. Laji on nopeasti kasvava, ja Suomessa kiinnostus siihen on nousussa erityisesti junioreiden keskuudessa. Suomen Tankotanssiliitto on
järjestänyt lajin SM-kilpailut vuodesta 2016 lähtien ja kansainvälinen lajiliitto POSA (Pole Sports and Arts World Federation) järjesti MM-kilpailut Suomessa jo 2019. Menestyksekkään näytön pohjalta kansainvälinen lajiliitto myönsi vuoden 2023 MM-kilpailut jälleen Suomeen.

”Edellisissä MM-kilpailuissa meillä oli kilpailijoita yli 30 eri maasta ja odotamme 2023 versioon ennätysmäärää urheilijoita paikalle eri puolilta maailmaa”, kertoi liiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen. Rantanen kertoo Jyväskylän olevan ideaali paikka molemmille tapahtumille:  ”Seudulla on paljon lajin aktiiveja ja tapahtumien odotetaan lisäävän myös lajin harrastusta Keski-Suomessa”.

”Jyväskylän Monitoimitalo monien lajien keskeisenä tapahtumapaikkana tarjoaa SM-kilpailuille hyvät puitteet”, Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal visioi. Kansainvälisen lajiliiton POSA:n puheenjohtaja Davide Lacagnina on erittäin iloinen siitä, että vuoden 2023 maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Suomessa: ”Jo vuoden 2019 MM-kilpailut osoittivat, että Suomen Tankotanssiliitolla on taitoa järjestää kisat, jotka toimivat esimerkkinä kaikille tuleville maailmanmestaruuskilpailuille. Yhteistyömme jatkuu ja kasvaa täten loistavasti.”

Suomen Tankotanssiliitto on Voimalajiliiton aputoiminimi tankotanssin markkinointiin. Voimalajiliitto aloitti vuonna 2015 ensimmäisenä maailmassa vahvin lajien kilpailut WADA-tasoisen antidopingohjelman alla ja liitto on sekä SUEKin valvonnan alainen, että Suomen Olympiakomitean jäsen. Tankotanssi on lajina ollut mukana liiton toiminnassa loppuvuodesta 2015 alkaen.

1 Comment

  1. juha.
    19.2.2021 20:47

    Kunnioitan niin paljon naisurheilua, etten juuri katso sitä, koska he ovat tosissan harjoitelleet kisoja varten ja tosissan keskittyvät kilpasuoritukseen sekä yrittävät parastaan. Silmänruokaa haetaan sieltä, missä se on siksi ”luotu”. Pois se minusta, että burka linjalla pitäisi seivästä hypätä tai kuten Iranissa. Naisten sadanmetrin juoksussa TV:ssä näkyvät vain mustat palkit eikä muuta. EI edes vahingossa. Mutta toista se on häissä, jossa ei heitetetä riisiä vaan ammutaan villisti kalasnikovilla sinne tänne!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top