Tanska purkaa kokoontumisrajoituksia, ja aikaistaa neljättä rokote-annosta

Huimista tartuntaluvuista huolimatta Tanska purkaa kokoontumisrajoituksia. Neljännen covid-19 -rokoteannoksen tarjoamista  riskiryhmille, vanhuksille ja laitoksissa oleville on päätetty aikaistaa.

(Kuvassa ministeri Heunicke)

Asiasta kertoi Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke keskiviikkona (11.01.). Tanska tarjoaa neljännen annoksen ”haavoittuvimmille kansalaisille” – kohdistuen niihin, joilla on diagnostisoitu vakavia vaivoja ja jotka saivat ensimmäisen tehosterokotteen syksyn aikana, ministeri  kertoi tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Kulttuurilaitokset avataan uudelleen, kokoontumisrajoitus max 500 henkilöä, baarit auki

Samassa tilaisuudessa ministeri Heunicke kertoi myös kulttuurilaitosten, museoiden, elokuvateattereiden ja musiikkitilaisuuksien avaamisesta uudelleen. Tanskassa ne ovat olleet suljettuina 19.12. lähtien. Uusien rajoitusmääräysten mukaan sisätiloissa pidetyissä kokoontumisissa saa olla enintään 500 henkilöä. Baarit ja ravintolat voivat olla auki klo 23 asti, mutta alkoholin myynti loppuu klo 22:00.

Tartunnat ennätystasoa, sairaalapaikkojen käyttö vakiintunut

Korona leviää edelleen Tanskassa ennätyksellistä vauhtia, -yli 20 000 uutta tartuntaa päivässä, mutta rasite sairaalahoidolle ja potilaiden kuolleisuus ovat vakiintuneet viime vuoden tasoa alhaisemmaksi. Tanskassa on rekisteröity yli miljoona Covid-19 -tapausta, joista enemmän kuin 90% on ilmaantunut viime viikkoina, ja ovat Omicron-varianttia.

Rokotukset ovat Tanskassa edenneet hyvin

Neljä viidestä tanskalaisesta on jo saanut kaksi pistosta, ja hieman yli puolet väestöstä kolme pistosta. Tartuntatautiviranomaisen Statens Serum Institutin (SSI) mukaan rokottamattomilla on riski joutua 5–6 kertaa todennäköisemmin sairaalahoitoon saatuaan viruksen, verrattuna rokotetun riskiin.

Neljännen rokote-annoksen jakaminen riskiryhmille aloitetaan Tanskassa kuluvan viikon aikana.

Luettavaa:

2 Comments

 1. rokote ateisti
  13.1.2022 14:42

  Katsotaan puolen vuoden päästä onko väestön korkea kokeellisesti rokotettujen% edelleen monenkaan mielestä hyvä asia. Onko kukaan löytänyt dokumenttia, jossa joku valmistaja tai terveysviranomainen, lähteen nimellä vahvistettuna, lupaisi kokeellisten rokotusten alentavan sairastumisen riskiä ja/tai edelleen tartuttamisen riskiä? Rivien välistä syötettyä luuloa koko rokoteuskonto. Entäpä jos variantit ovat tekosyitä piikitettyjen sairastumisille? Miksi piikitettyjen kuolin% on moninkertainen verrattuna ”puhdasveriseen”? Miksi monen piikitetyn vastustuskyky vähenee jatkuvasti HIV/AIDS tapaan?
  https://www.civilianintelligencenetwork.ca/2021/10/07/science-confirms-mrna-vaccine-causes-hiv-dependent-aids/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.1.2022 15:18

   Pointti tässä on se, että jos kohonneet tartuntaluvut eivät johda terveydenhoidon korkeampaan rasittumiseen, rajoitteita voidaan purkaa, minkä Tanska tekeekin. Rokotteet (4. annos) siellä kohdistetaan vaaranalaisiin ryhmiin, minkä ministeri kertoi. Ovatko rokotteet turvallisia, siihen tämä uutinen ei varsinaisesti liity.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top