Kaksi veritulppa-tapausta AstraZeneca-rokotetuilla, kahden viikon rokotustauko viidessä maassa

Tanska on keskeyttänyt koronarokottamisen AstraZenecan rokotteella ilmenneiden sivuvaikutuksien takia. 14-vuorokauden tauko haittaa rokotusohjelman edistymistä. AZ:n rokotteen jakelu on keskeytetty myös Itävallassa, Virossa, Liettuassa, Luxembourgossa ja Latviassa.

Veritulppa on ilmennyt kahdella rokotetulla Itävallassa, joista toinen on menehtynyt. Toinen rokotettu, 35-vuotias nainen, on toipumassa.  49-vuotias rokotettu on ainoa tiedossaoleva AZ:n tuotteella rokotettu, joka on menehtynyt mahdolliseen sivuvaikutukseen. Potilas menehtyi 10 päivää rokotuksen jälkeen.

Tanskan terveysministerin Magnus Heunicken mukaan rokotteen ja veritulppien yhteyttä ei ole varmistettu.  European Medicines Agency (EMA) vahvistaa yhden rokotetun menehtymisen, ja toisen sairastumisen. EMA:n tiedossa on näiden lisäksi kaksi tapausta, joissa epäillään verenkierto-oiretta rokotteen saaneella. EMA:n mukaan koome miljoonaa henkilöä EU:n alueella on saanut tähän mennessä AZ:n koronarokotetta. Sivuoire-raportteja on tullut EMA:lle 22 kappaletta. 

As of 9 March 2021, 22 cases of thromboembolic events had been reported among the 3 million people vaccinated with COVID-19 Vaccine AstraZeneca in the European Economic Area. EMA 11.03. 2021.

Maaliskuun yhdeksänteen mennessä on löytynyt 22 tapausta 3:n miljoonan Euroopan talousalueella  AstraZenecan koronarokotetta saaneen joukossa, joihin liittyy thromboembolinen sivuvaikutus, kertoo EMA 11.03. 2021.

Asiasta uutisoivat:

Päivitetty: Veritulppatapaukset Itävallassa, ei Tanskassa.

1 Comment

  1. juha.
    11.3.2021 19:51

    Nämä ovat ”hankalia” tapauksia hallitukselle, THL:lle ja YLE:lle, mutta tissivaolla homma kyllä hoituu. Tähän kaipaisin kaikkein eniten ent. valtiovarainministeri Katri Kulmunia. Nykyisen ja pääministerin välillä ei juurikaan ole eroa!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top