Tärkeimmästä yhtä mieltä

Näin voi luonnehtia eduskunnan tämän torstain kyselytunnin yleistä henkeä eli sitä, että hallitus esittää noin kolmea miljardia euroa lisää rahaa uusiin aseisiin,ohjusjärjestelmiin ja armeijan henkilöstöön.

Mutta vapaaehtoiseen maanpuolustukseen lisää rahaa vaativat ensimmäisinä -perussuomalaiset.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen: Hallitus antaa lisää rahaa vapaaehtoiseen maanpuolustukseen niin kehysriihessä kuin lisäbudjetissa. Mutta: Perussuomalaiset valittivat, että ampumaratojen määrä on pudonnut, ja vain harvoilla radoilla voi ampua pitkäpiippuisilla aseilla. Kaikkonen myönsi, että ampumaratoja on entistä vähemmän ja toivoi, että ratoja saataisiin lisää.

PS kiitti hallitusta puolustusmäärärahojen lisäämisestä. Ja kysyi sitten miten uupuneiden upseereiden palautumisesta ja hyvästä kaikenpuolisesta terveydestä huolehditaan. Kaikkonen kertoi, että armeija saa 500 uutta upseeria, joka ainakin osittain helpottaa kaikkien upseerien jaksamista.

Myös Kokoomus kiitteli puolustusvoimille suunnatusta lisärahoituksesta. Kokoomus kyseli sen perään, että naisista jotka ovat kurssittuneet vapaaehtoiseen maanpuolustukseen, ei ole kuitenkaan kattavaa rekisteriä eli sellainen olisi saatava, koska tositilanteessa on tiedettävä nämä naiset jotka ovat koulutuksen saaneet. Puolustusministeri lupasi ottaa lainvalmistelussa tämän huomioon.

Armeijan aseita kansan käsiin

Kaikkonen lupasi myös, että puolustusvoimien aseita voidaan kesästä lähtien käyttää vapaan maanpuolustuksen harjoittelussa puolustusvoimien henkilöstön valvonnassa,

Kokoomus vaati ”roistovaltio” Venäjän rankaisemista tiukimmilla mahdollisilla pakotteilla: ”Tekeehän Suomi kaikkensa, että kaiken energian tuonti lopetetaan?

Pääministeri Sanna Marinin mielestä hallitus tekee kaikkensa jotta venäläisestä energiastaluopumisesta saadaan päätettyä. Varsinkin fossiilienergiasta kaikkien EU-maiden on luovuttava.

Kokoomus kysyi, miksei taksiyhtiö Jangoa ole vielä kielletty, kuten on tehty Baltian maissa ?

Tällä hetkellä ei ole perusteita Jangon kiellolle, mutta jos EU päättää niin sitten toimitaan niin, vastasi liikennen- ja viestintäministeri Timo Harakka.

PS penäsi vielä lakia jolla estetään suomalaisten vapaaehtoisten sotiminen Venäjän joukossa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi ottavansa kantaa nopeasti PS:n tekemään lakiehdotukseen.

Mihin hallitus ryhtyy, että turvetuotantosopimukset ovat vähintään viiden vuoden mittaisia, kyseli Kokoomus? Elinkeinoministeri Mika Lintilä (Keskusta) vastasi, ettei kukaan voi taata viideksi vuodeksi energialle hintaa.

Valta Kuuluu Kansalle -puolueen edustaja Ano Turtiainen kysyi hallitukselta miten hallitus aikoo juhlia Suomen ja Venäjän välisen valtiosopimuksen -jonka mukaan edistämme molemmat mm. hyviä keskinäisiä suhteitamme – 30 vuotistaivalta ensi Heinäkuussa ?

Pääministeri Sanna Marin vastasi lakoonisesti, että ”vallitsevassa tilanteessa,emme mitenkään”.

Ja sepä olisikin ollut outoa jos Marin olisi ”vallitsevassa tilanteessa” kertonut jostain bileistä Venäjän valtiojohdon kanssa. Vaikka edustajat käyttivät väliin vilkastakin kieltä niin varsinaisesti riitaa ei haastettu niin kuin normaalisti.

Seppo Huhta

5 Comments

 1. pöh
  7.4.2022 20:34

  Joku olisi vielä voinut kysyä, että miksi hallitus demareita ja kepua myöten päätti että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saavatkin jäädä ”opiskelun ym” varjolla?
  Sehän ei pitänyt olla mahdollista, joku aika sitten sdp ja kepu sen suorasti sanoivat niin eduskunnassa kuin mediassakin.

  Vastaa
 2. NATO:a vastaan
  7.4.2022 20:58

  No, toivottavasti Venäjä tietää että kaikki Suomen kansalaiset eivät ole NATo-liittymisen kannalla. Viimeksi kun kansa sai sanoa mielipiteensä, eikä prosentit ollut mitään valtamedia prosentteja, niin 67% äänestäjistä oli NATO:a vastaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.4.2022 10:45

   Sulle on tuttu biisi ”Tahtovatko venäläiset sotaa”? -Kaisa Korhonen mm. teki siitä ikimuistettavan tulkinnan. Vähän sanoja muuttelin:

   ”NATO:oonko voi liittyä, suomalainen todella? Vastatkoon Putte vihainen, ja kuiske kotiryssien: Ei NATO:oon liittyä, ei NATO:oon liittyä, voi suomalainen milloinkaaaaaAAAAN!”

   Vastaa
   1. Obelix
    8.4.2022 12:55

    ”Sulle on tuttu biisi ”Tahtovatko venäläiset sotaa”? -Kaisa Korhonen mm. teki siitä ikimuistettavan tulkinnan.” Enää ei ole yhdentekevää – sattuneesta syystä – mitä lauluja viideskolonnalaiset laulattavat suomalaisille, koska nyt kaikki suomalaiset tietävät, mikä on ollut niiden laulujen lunnaiden perimmäinen tarkoitus. Siksi viidennenkolonnan trollit!

    ”Armeijan aseita kansan käsiin

    Kaikkonen lupasi myös, että puolustusvoimien aseita voidaan kesästä lähtien käyttää vapaan maanpuolustuksen harjoittelussa puolustusvoimien henkilöstön valvonnassa”……..Toisaalta, myös reservin ulkopuolisille, vanhemmille ikäpolville olisi suotava – tässä tilanteessa – mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustukseen maakunta / kuntakohtaisesti esim. omilla aseilla. Tosin sitä ennen pitäisi aseenkantolupa käytäntöjä helpottaa, joiden lupien hyväksyntää ovat ”rauhanpuolustaja-trollit” joillain ihme väkivaltapainajaispoliittisilla perusteilla priorisoiden kiristäneet… Liekkö taustalla ollut pelko omaa kansaa kohtaan, joistain teoista, mitä he ovat kansalle rahan -ja vallanhimossaan tehneet?

    No ei sillä väliä, näyttäähän niitä maanpuolustukseen tarvittavia aseita ja ammuksia löytyvän kiitettävän riittävästi vihollisen hyökkäyksen jälkeenkin, pitkin maita ja mantuja. Ukrainassa jopa talonpojat hinaavat traktoreillaan parempaan talteen tela-alusteisia raketinheitin-järjestelmiä – tarkoitan siis ilman viranomaisten tipottain myöntämiä aseenkantolupia.

    https://www.verkkouutiset.fi/a/rankka-lista-nama-ovat-moskovan-kaymia-sotia-1945-2017-65104/#b74db07f

    Vastaa
    1. Obelix
     8.4.2022 13:19

     NÄMÄ MAAT ÄÄNESTIVÄT VENÄJÄN EROTTAMISTA VASTAAN

     Algeria
     Bolivia
     Burundi
     Eritrea
     Etiopia
     Gabon
     Iran
     Kazakstan
     Keski-Afrikan tasavalta
     Kiina
     Kirgistan
     Kongon tasavalta
     Kuuba
     Laos
     Mali
     Nicaragua
     Pohjois-Korea
     Syyria
     Tadžikistan
     Uzbekistan
     Valko-Venäjä
     Venäjä
     Vietnam
     Zimbabwe

     https://img.ilcdn.fi/CBIfHWwjw3H-RVcDN48Q_l3_cS4=/full-fit-in/612×0/img-s3.ilcdn.fi/021300a3622c961fbceeee7762c60d1686e3949ce1e8a23173f7bc46c25ef5a3.jpg

     Ps. Ja nämä X-merkityt eivät sitten osaa päättää siitä, että pitäisikö housuja estää putoamasta lattialle vyöllä, vaiko henkseleillä?

     https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e3f2dc17-0a21-4382-9881-cf840fd51669#gallery

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top