Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt ylennyksistä kenraalikunnassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt seuraavista kenraali-ja amiraaliylennyksistä puolustusvoimissa 6.12.2019 lukien:

Lippueamiraali Jori Harju ylennetään kontra-amiraaliksi, prikaatikenraali Jukka Sonninen kenraalimajuriksi ja eversti Jukka Jokinen prikaatikenraaliksi.

Kontra-amiraali Jori Harju on toiminut Merivoimien komentajana1.1.2019 lukien.Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa merivoimien operaatiopäällikkönä,valmiuspäällikkönä Merivoimien esikunnassa, Puolustusvoimien operaatiokeskuksen päällikkönä Pääesikunnassa, vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä ja Suomenlinnan Rannikkorykmentin komentajana. Lippueamiraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2018.

Kenraalimajuri Jukka Sonninen on palvellut vuodesta 2015 lähtien koulutuspäällikkönä Pääesikunnassa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kainuun prikaatin komentajana, apulaisosastopäällikkönä ja sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä valtioneuvoston turvallisuuspäällikkönä. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2014.

Prikaatikenraali Jukka Jokinen on palvellut Karjalan prikaatin komentajana elokuusta 2019lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, sektorijohtajana Pääesikunnassa ja tasavallan presidentin adjutanttina. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top