Telttoja, sähköä ja rautaa Valkovenäjän-Puolan rajalle

”Siirtolais”leiriin Puolan ja Valkovenäjän rajalle tuotiin lauantaina (13.11.) sähkögeneraattori ja armeija-asuiset miehet alkoivat pystyttää sotilastelttoja.  Tilanteesta näyttää siis tulevan pitkäaikainen.

Samaan aikaan kun pysyvää leiriä rakennetaan Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, myös valkovenäläinen Belavia lopetti Irakin, Syyrian ja Jemenin kansalaisten lennättämisen Minskiin. Turkish Airlines, Iraqi Airlines ja lauantaina syyrialainen Cham Wings ovat keskeyttäneet lentämisen Valkovenäjälle rajakriisin takia.

Valkovenäjän itsevaltainen presidentti, Aljaksandr Lukashenka, on uutisen mukaan määrännyt sotilaat osallistumaan leirin rakentamiseen. Armeija ja Punaisen Ristin edustajat huolehtivat jatkossa humanitaarisesta avusta ja leirialueen infrasta. Twiitin video on Kuznicasta rajavyöhykkeeltä:

Tänään (lauantaina) on suuri rakentamispäivä siirtolaisten (migrants) leirissä lähellä Kuznicaa. Lukashenko käski toimittaa generaattorin ja telttoja talveen varautumiseksi. Sotilaat ja palomiehet rakentavat nyt infrastructuuria, kirjoittaa Tadeusz Giczan.

Majoitustilat ja huolto siis kohentuvat, ja välitön humanitaarinen kriisi ilmeisesti vältetään. Puolassa varaudutaan rajan-ylitysten torjumiseen voimaa käyttäen.

Rajan turvallisuus on prioriteettimme, twiittaa Puolan 16. mekanisoitu divisioona.

Tilanne pitkittyy ja sitkistyy, -ja eskalaation mahdollisuus on mukana kuvassa.

Luettavaa:

5 Comments

 1. Historian havinaa
  14.11.2021 11:17

  Tässä taas yksi syy lisää miksei Punaiselle ristille passaa antaa pennin jeniä. Itse lopetin almujen antamisen tälle järjestölle jo -90 luvulla kun eräästä dokumentista kävi ilmi että johtoporras oli kyörätty Imatran Valtionhotelliin tilaisubussilla ja johtoportaalle oli maksettu siitä viikonlopusta hotellimajoitus (tietysti), mutta kilometrikorvaukset ja päivärahat. Ruuat luonnolliseti kuuluivat myös SPR:n laskuihin. Päätin että en ole enää tällaisessa porsastelussa mukana.

  Oli myös hauska katsella sitä teattteria kun SPR:n osakesalkusta suli 50% (15 miljoonaa). Onneksi sen jälkeen tuli joku maanvyörymä Perussa tai jossain. Ja lipaskansa ilmestyi ostareiden nurkille kuin tyhjästä kilistelemään purkkejaan. Olikohan se sama vuosi kun koululaisetkin valjastettiin oppituntien aikaan mukaan. No, minäpä kerroin silloin koululaisille mistä pohjimmillaan on kyse. Ja moni jäi miettimään kenelle tekee työtä kun pitäisi olla koulussa kehittämässä omaa tieto/taitoaan.

  Vastaa
 2. Snif
  14.11.2021 13:38

  Sama tapahtuu myös metsissä eräälle eläimelle kun ei ole enää ihmispelkoa, se on susi.
  Sama on noiden mokkien kanssa, kun ei ole enää mitään pelkoa että eurooppa puolustaisi kovasti rajojaan niin silläpä euroopan rajoille tulee koko lähi-tä ja afrikka.
  Susia kuten noita mokkiakin pitäsi kerran kohdella niin että siitä tulisi noille pelko tulla enää rajojaan kokeilemaan.

  Vastaa
 3. Ohi Salon
  14.11.2021 16:07

  Onkos tämä nyt sitten sitä uhriutumista, josta Lukasenkko vetää pisteet kotiin? Kun EU-maa Puola, käyttäytyy sikamaisesti, eikä päästä laittomia siirtolaisia rajan läpi Saksaan ja Suomeen niin mehän (Valko-Venäjä) pelastamme ihmisten hengen. Noobelin tämä Lukathshekko ansaitsisi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.11.2021 16:39

   Luka ottaa senkkaa nenästä? Tässä on vakavat konfrontaation ainekset.

   Vastaa
 4. Voi voi
  14.11.2021 16:18

  Ihmiskunta ajaa typeryyksissänsä itsensä tuhoon.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top