TEM tiedottaa koronan vaikutuksista työttömyys- ja lomautus-tilanteeseen

Koronapandemian keväinen isku Suomeen näkyi jo maaliskuussa alkavien lomautusten ja irtisanomisten tilastopiikkinä, mikä ei ole vielä toistunut koronan toisen aallon aikana syksyllä, kertovat Työ ja elinkeinoministeriön (TEM) tiedostot.

TEM seuraa TE-toimistoihin työttömiksi työnhakijoiksi lomautettuna tai muusta syystä ilmoittautuneiden määrän viikkottaista kehitystä. Grafiikassa alkaneet työttömyys- ja lomautusjaksot 16.03. – 29.11. välillä (viikot 12 – 48):

Henkilön lomautuksen/työttömyysjakson alku näkyy käppyrässä, mutta ei jakson pituus. Mikäli hänet on lomautettu uudelleen, se on kirjautunut tilastoon uutena tapahtumana, aina häntä koskevan lomautusjakson alkaessa. Graaffi ei siis kuvaa lomautettujen määrää. Osa-aikaisesti lomautut eivät ole mukana laskelmassa, mutta alle 20:n työntekijän yritykset on huomioitu. Alkaneiden lomautusten ja työttömyyksien määrä näyttää olevan marraskuun lopussa lähellä koronaa-edeltänyttä tasoa, toistaiseksi.

Lomautettujen ja työttömien kokonaismäärä per päivä:

 • 29.11.2020 kokoaikaisesti lomautettuja työttöminä työnhakijoina yht. 57 967,
 • 2911.2020 muut työttömät työnhakijat yht. 253 765

Muutos suhteessa työnvälitystilaston helmikuun lopun tietoihin:

 • Kokoaikaisesti lomautetut: Lisäys 39 191,
 • muut työttömät työnhakijat: Lisäys 24 394.

Voit seurata työttömyys- ja lomautus-lukuja TEM:min sivulla.

 

3 Comments

 1. OnneaVaan
  30.11.2020 15:45

  Mainostetut työllisyysluvut ovat viher-femakko-bolsevistien valeuutisia. Oikeat luvut löytyvät työllisyyskatsauksesta: https://tem.fi/tyollisyyskatsaus joka kertoo kaikki ne jotka eivät ole töissä. Työttömät työnhakijat on vain noin puolet työttömistä.

  Eli nyt työttömiä on oikeasti 500 000 – 600 000 välillä, kun lasketaan mukaan työttömät työnhakijat, ne jotka ei edes hae töitä ja erilaisilla puuhapajoilla ja -kursseilla olevat. Tilanne on siis sama, kuin 90-luvun lamassa. Työttömiä on reilusti yli 500 000 henkilöä. Tämän lisäksi maailmalta rahdataan tänne lisää väkeä elätettäväksi ja työvoima pulakin on kauhea.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.11.2020 17:41

   Uutisessa käytetty TEM:min tiedosto otti huomioon työttöminä työnhakijoina ja lomaettuina kirjatut henkilöt. Puuhapajat yms. ovat tilaston ulkopuolella, kuten tempputyöllistetyt. Tarkastelun aiheena on siis korona-toimien vaikutus työllisyyteen. Havaintosi, että kaikki oikeaa työtä vailla olevat eivät ole luvuissa, on todenmukainen.

   Vastaa
   1. OnneaVaan
    30.11.2020 18:00

    Kyllä tosiaan otsikko oli tuo ”koronan vaikutus”. TEM ja muut vaan haluavat haudata koko totuuden erilaisten nollauutisten alle. Toki korona on vaikuttanut, mutta ISO ongelma on ollut päällä jo vuosia ja sitä ei missään kerrota.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top