Terrori-isku Libyassa: Autopommi ja asemiesten hyökkäys ulkoministeriöön

Terroristit ilmeisesti kuuluvat johonkin porukkaan, joka ei vietä Joulua? Libyan pääkaupungissa Tripolissa hyökättiin tänään ulkoministeriöön, ensin autopommilla ja sitten aseistettujen miesten hyökkäyksellä rakennukseen. Kuolonuhreista raportoidaan, mutta tilanne kaupungissa on rauhallinen iskun tultua torjutuksi.

Libyan viranomaisten mukaan hyökkäyksessä ulkoministeriöön sai surmansa vähintään kolme henkilöä, mukana korkea siviilivirkamies. Kymmenen muuta on haavoittunut iskussa. Tilanne alkoi autopommin räjähtäessä lähellä ministeriötä, vahvistaa turvallisuusjoukkojen tiedottaja Tarak al-Dawass. Hän pitää ”islamilaista valtiotaIS:ää (ISIS) pääepäiltynä teosta, vaikkakaan IS ei ole itse ilmoittautunut syylliseksi.

Hyökkäys jatkui itsemurhapommittajan tunkeutumisella rakennuksen toiseen kerrokseen. Turvallisuusjoukot surmasivat kolmannen hyökkääjän rakennuksen ulkopuolelle. Al Jazeeran Tripolin-toimittaja Mahmoud Abdelwahid kertoo myös turvallisuusvirkailijan kuolleen iskussa. Jazeeran mukaan ulkoministeri Mohemed al-Taher ei ollut rakennuksessa hyökkäyksen sattuessa. Libyassa on sattunut viime aikoina useita itsemurhapommi-iskuja, joilla pyritään epävakauttamaan maata.Asiasta kertoi Al-Jazeera 25.12.2018: Libya: 3 dead in attack on foreign ministry building in Tripoli.

1 Comment

  1. Nestori
    25.12.2018 18:18

    On se yhtä helv…. ai se olikin Libyassa, ei mitään.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top