Hotelli-isku Pakistanissa: Terroristiryhmä otti vastuun

Pakistanin Balotchistanissa, Gwadarin satamakaupungissa, on meneillään terroristihyökkäys. 5-tähden hotelliin on tunkeutunut ainakin kolme terroristia. Tilanne jatkuu. Pakistanin viranomainen on juuri ilmoittanut ”Baloch Liberation Armyn” ottaneen vastuun terroriteosta. Päivitys: Ainakin yhden henkilön mainitaan menehtyneen. Surmansasaanut oli hotellin turvamies, joka yritti estää terroristien sisäänpääsyn.

Tilanne alkoi lo. 16.50 paikallista aikaa, kun Pearl Continental -hotelliin ilmoitettiin tunkeutuneen 3-4 aseistettua miestä. Tiedotusministerin mukaan kaikki ulkomaiset vieraat on siirretty turvalliseen paikkaan. Hotellista on kuulunut räjähdyksiä, mutta ainakaan vielä ei ole tietoa ihmisuhreista.

Belotshistanin maakunnassa on toiminut terroristiryhmä, joka mm. vastustaa Kiinan sekaantumista Pakistanin politiikkaan. Kiina on taloudellisesti hyvin vahvasti läsnä Gwadarin satamassa. Kiina on myös ottanut kontrolliinsa satamia Intianvaltameren eri puolilla, mm. Djiboutissa Afrikassa ja Sri Lankassa. Kiinan sijoitukset Pakistaniin arvioidaan 46 miljardiksi US.dollariksi.

Asiasta kertoi NDTV.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top