Terroristi otettu kiinni Tanskassa: Uhkasi toisia terroristeja

Iranilaistaustainen Norjan kansalainen on otettu kiinni Tanskassa epäiltynä hyökkäyksen suunnittelusta iranilaisia henkilöitä kohtaan. Pidätys liittyy syyskuiseen tapaukseen (kuvassa), jossa poliisi sulki liikenneväyliä etsiäkseen jotakin mitä ei löydetty. Nyt on sitten löytynyt.

Tanskan poliisin edustaja Finn Borch Andersen kertoi medialle, että pidätetty on Norjan kansalainen, ja häntä epäillään osallisuudesta Iranin tiedustelupalvelun yritykseen vahingoittaa yksityishenkilöä Tanskassa.

28.09. Tanskan poliisi sulki moottoriteitä ja siltoja etsiäkseen Ruotsista tulevaa autoa, joka olisi liittynyt suunnitelmaan hyökätä Tanskassa olevia iranilaisia vastaan. Operaatio oli tulokseton. 21.10. tapahtunut Norjan kansalaisen pidätys liittyy samaan rikostutkimukseen. Hänen epäillään olleen yhteydessä Iranin tiedusteluun, ja osallinen sen hankkeessa.

ASMLA (Arab War Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) -ryhmä oleskelee tanskalaisessa Ringstedtin kaupungissa, ja oli ilmeisesti iranilaisten kohde. Ryhmä vastustaa Iranin hallitusta ja nimestään päätellen ei niinkään rauhanomaisesti. Ainakin kolme ryhmän jäsentä on Tanskan poliisi erityisessä suojeluksessa. ASMLA on liitetty Iranissa tapahtuneisiin terroritekoihin, kuten taannoiseen hyökkäykseen sotilasparaatia vastaan.

Asiasta kertoi juuri Dagbladet.

1 Comment

  1. Alarik Lundin
    30.10.2018 15:03

    Eli EU-maa Tanskan poliisivoimat työskentelee suojellakseen Sunni terroristeja? Mitä lojaliteettejä ja kenen etuja tuo kuoleva imperiumi mahtaakaan palvella? Ei ainakaan Euroopan kansojen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top