Terroristietsintöjä tänään Saksassa, liittyvät Wienin terrorihyökkäykseen

Itävallan poliisi on tehnyt useita pidätyksiä tutkiessaan Wienissä äskettäin tapahtunutta terrorihyökkäystä. Tänään aamulla Saksan poliisi on tehnyt etsintöjä usealla paikkakunnalla, BKA:n tiedote.

Saksan rikospoliisi Bundeskriminalamt (BKA) ilmoitti tänään perjantaina tutkivansa neljää henkilöä, joilla on voinut olla yhteyksiä epäiltyyn Wienin hyökkääjään Kujtim Fezjulaihin tai tämän kanssarikollisiin. Useissa liikehuoneistoissa on tehty kotietsintöjä, mutta BKA ei kerro pidätyksistä.

Poliisin mukaan etsintöjä tehdään Osnabrueck:ssa, Kasselissa ja Pinnebergin kaupunginosassa Hampurissa. Wienin terroriteko, jossa terroristin lisäksi menehtyi neljä henkilöä -kaksi naista ja kaksi miestä-  ja haavoittui 22, on aiheuttanut turvallisuusvalmiuksien nostamista useissa Euroopan Unionin maissa. Suomessa Helsingin poliisi ilmoitti iskun jälkeen poliisin näkyvyyttä lisätyn katukuvassa. Yksi Wienissä menehtyneistä oli Saksan kansalainen.

Wienissä yksi tai useampi terroristi hyökkäsi 02.11. rynnäkkökivääriä käyttäen kaduilla liikkuva henkilöitä ja ravintoloiden terasseilla istuvia vastaan. Tekotavan pelätään olevan islamisti-terroristien uutta taktiikkaa.

Asiasta uutisoivat mm:

Poliisi tehostanut valmiuttaan Helsingissä, terrorismin uhka mainittu

Wienin terroristin nettiuho ennen rikollista tekoaan

Terrorihyökkäys Wienissä, useita kuolleita, Synagooga kohteena, ”Allahu akbar!” kuultu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top