Terveydenhuollon työntekijöiden osuus työikäisten koronatartunnoista on hieman kohonnut

Suomessa on todettu 8. kesäkuuta mennessä 7 001 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 5 599 on todettu työikäisillä ja niistä 949 terveydenhuollon työntekijöillä.

Koronavirustartunnan saaneista terveydenhuollon työntekijöistä 8,4 prosenttia on ollut sairaalahoidossa. Tähän mennessä THL:n tartuntatautirekisteriin ei ole ilmoitettu vielä yhtään tapausta, jossa terveydenhuollossa työskentelevä henkilö olisi menehtynyt koronaviruksen takia. Kaikista todetuista tapauksista ei ole vielä saatavilla tarkkoja taustatietoja.

Korkeampaa osuutta selittää todennäköisesti se, että epidemian alkuvaiheessa testaus keskittyi matkailijoiden ohella erityisesti terveydenhuollon ammattilaisiin. Tällä hetkellä kaikki oireiset testataan matalalla kynnyksellä”, sanoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Altistumista tapahtuu sekä töissä että muualla

Koronavirustartunnan saaneista terveydenhuollon työntekijöistä 652:llä oli tiedossa lähikontakti positiiviseen koronavirustapaukseen. Heistä 367:lla, eli 56 prosentilla, lähikontakti oli tapahtunut töissä ja 285:llä muualla, esimerkiksi lähipiirissä tai matkailuun liittyen.

Työpaikalla altistuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tartunta olisi saatu potilaasta, sillä potilaiden hoidossa on todennäköisesti käytetty asianmukaisia suojaimia. Altistumiseen voi liittyä myös lähikontakti esimerkiksi sairastuneeseen työkaveriin.

”Koronapandemian aikana THL ja Työterveyslaitos ovat laatineet kansainvälisten linjausten mukaisia suojautumisohjeita sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille yhdessä sairaanhoitopiirein infektioasiantuntijoiden kanssa. Niiden pohjalta eri toimintayksiköt ovat laatineet omia ohjeitaan ja kouluttaneet työntekijöitä suojainten käytössä. Tilanteen muuttuessa ohjeita on myös päivitetty”, Puumalainen sanoo.

1 Comment

 1. Ylipotilas, jo 100 vuotta alalla
  9.6.2020 01:43

  Japanin populaatio on 126 000 000 ja asukastiheys korkea. Kaikki Japanin koronatestien positiiviset tulokset paljastuivat tulleen vain yhden ainoan korruptoituneen Hedge Fundin KKR rahoittamista labroista. Keuhkokuumekuolemat oli kesken 2020 alettu merkitä koronakuolemiksi, yhteismäärän vastatessa edellisvuosien keuhkokuumekuolemia. Petos tilastoinnin muutoksella, vaikkei todellista muutosta ollut. KKR sai 48h aikaa poistua maast

  Mistä ja miten THL ja Työterveyslaitos pumppaavat koronatapauksia uutisiin? Detaljit esiin !! Olette ja pysytte suurennuslasin alla kunnes soppanne selviää.
  Valkotakki ei takaa rehellisyyttä 😀

  Onko tiedotusvälineillä joku pakkopullasääntö kirjoittaa korona-sitä korona-tätä jatkuvasti, vaikkei jutun sisällöllä olisi mitään informaatioarvoa? Uutiskynnystä ei tätä juttua alemmaksi saa. Mutta HCL:stä ei saa kertoa, valmiin halvan tehokkaan mitään testausta tarvitsemattoman yleislääkkeen uutiskynnys ei ylity.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top